במשרדי חברת היי-טק בכפר סבא, תמונות של אלמוג ענק שהוצא מהאוקיינוס מנוסר עד שהוא נהיה פקק קטנטן הן דבר שבשגרה. הצ'ופצ'יק הזה שדומה למחק של עיפרון או לאיזשהו דיבל קטן, הוא הקסם – גידול סחוס מחדש.
הסחוס שנמצא בעצמות שלנו הוא רקמה שלא מקבלת אספקת דם ולכן אחרי פגיעות או עם ההתבגרות בשנים, הרקמה הזו נשחקת. אנשים מבוגרים או ספורטאים שסובלים מכאבי ברכיים קשים סובלים במשך שנים מהבעיה אך היזם ניר אלטשולר למד את הנושא והציע פתרון – האלמוגים שבים.
"דבר שנראה כמו סלע במבט ראשון, למעשה טומן בחובו פתרון להרבה מאוד חולים, למיליוני חולים ברחבי העולם, שנכון להיום אין להם שום אופציה", סיפר אלטשולר, מייסד ומנכ"ל "קרטיהיל".
הרעיון שלו בהתחלה נתפס כגימיק לא רציני, שכן, הספרות הרפואית מלאה בטיעונים שסחוס לא יכול לגדול מחדש. "היו לא מעט משקיעים שפחדו לשים על זה כסף, בטח על משהו שנשמע די הזוי, של לקחת אלמוג מהים, לשנות לו את המבנה, להשתיל אותו, ולהאמין שבסופו של יום הוא יגרום לסחוס לגדול מחדש", סיפר.
ובכל זאת, אלטשולר היה נחוש והחלטי, וגייס מספיק כסף כדי להתחיל לבדוק את העניין, בין השאר באמצעות מהנדסים, כימאים, רופאים וגם צוללנים שעובדים בחברה. הפתרון שלו כמובן כרוך בקדיחה של אלמוגים מהאוקיינוס, התערבות בטבע למען בני האדם. השלב הבא כלל ניסויים שנועדו להוכיח שניתן באמצעות השתלה של האלמוג לתוך העצם לשקם סחוס פגוע. התהליך היה ארוך ומתסכל וחלק מהניסויים לא הובילו לתוצאות הרצויות, ואלטשור סיפר כי לא פעם החברה הייתה קרובה לסגירה.
אבל אלטשולר לא ויתר, הניסויים השתפרו, משקיעים גדולים הצטרפו, ולאחרונה הגיע האישור התקדימי מה-FDA. רגע לפני שהמוצר נכנס לשוק הגיע גם האקזיט, והחברה נמכרה לחברת האורתופדיה האמריקנית ביוונטוס בסכום של מאות מיליוני דולרים.
30 העובדים במשרד בכפר סבא ייקלטו בחברה החדשה. אלטשולר מקווה שכבר בקרוב האלמוגים יקלו את כאבי הברכיים של מיליונים, אבל הוא נפרד מהבייבי וכבר לא יהיה מעורב, ובדרך למיזם הבא עם רעיונות חדשים.