מצלמות מיוחדות שנפרסו בעוטף עזה, חשפו עולם מקביל ומרהיב של חיות הבר. במשך כל שעות היממה, אותן מצלמות תיעדו את שגרת הטבע של החיות – שרק מחפשות לשרוד. "אני פשוט הולך במשך שעות שלמות בתוך הוואדי בקרבת המים, עוקב אחרי סימנים, עקבות וגללים", סיפר ינאי בונה שמתנדב ב-"רשות הטבע והגנים" ואחד מצוות הצלמים המיוחד. זו גם לא הפעם הראשונה שהוא עושה זאת, לאחר שבעברו הגיע לקצה העולם לתעד חיות בטבע: "מבחינתי להיות כמה שיותר קרוב לבעלי חיים, זאת ההתרגשות והאהבה הכי גדולה".
התיעודים מעוטף עזה סיפקו מראות מרהיבים: חתולי ביצות שחיפשו דגים ומכרסמים לטרוף בשעת רעב, תנים ודורבנים ששוטטו בלילה, שועל שחזר מטרף של חולדה ולהקת חזירי בר שנוברים בקרקע ואכלו ירקות תוצרת חקלאי עוטף עוזה. בנוסף, תיעוד מקרוב באור יום הציג תן צהוב ששם קץ לערב ארוך וטרף עורב צעיר וחברו שהצטרף אליו וטרף ארנבת.
השריפות שהשתוללו בעוטף עזה, בשל בלוני התבערה ששוגרו עד לאחרונה, פגעו בשגרת חייהן של חיות הבר. "כשהיו שריפות אז מן הסתם בית הגידול נפגע, נשרף ומשתנה. גם חיות שנפגעות באופן ישיר מהשריפות וגם חיות שפשוט אין להן כרגע מה לאכול", סיפר אודי קולומבוס, אקולוג ב-"רשות הטבע והגנים" על השלכות נזקי השריפה. "השנה, שבה בינתיים לשמחתנו אין שריפות, יש אפשרות לראות השתקמות של חלק מהאוכלוסיות שסבלו בשנים הקודמות".
באחד מהתיעודים שהפתיעו את החקלאים שהגיעו לפרדס הלימונים – זכר, נקבה ושבעה גורים חפרו את מאורת הזאבים שלהם. בצילום ניתן לראות אותם באופן נדיר משחקים בחוץ בשמש הנעימה, כאשר רוב הזמן הם מסתתרים במאורה.
גם במהלך הלילה המצלמה תיעדה את גורי הזאבים משחקים עם קיפוד עקשן. אותם גורים קטנים, יגדלו ובעוד מספר שבועות הם יתחזקו, יעזבו את המאורה ויחלו לצוד בעצם ציפורים, גורים של שועלים ועופרים של צבאים. לעומת הנמרים שנכחדו על פני הקרקע בישראל, הזאבים הם הטורפים הגדולים האחרונים ששרדו – היחידים במערב הנגב.
במקביל לעולם המופלא של חיות הבר שנחשף לעיני המצלמות, החקלאים בעוטף עזה ממשיכים לזרוע ולעבד את הקרקע – מאיסוף תפוחי אדמה ועד קציר גרעיני החיטה.