מחקר חדש שנעשה על תאומות זהות שהופרדו בילדותן וגדלו האחת בארה"ב והשנייה בקוריאה, מצית מחדש את הוויכוח בנוגע להשפעה של הסביבה והחינוך על האדם, לעומת המטען הגנטי. החוקרים: "מעלה שאלות בנוגע לידע הקודם שהיה לנו".
מדובר בתאומות זהות שנולדו בסיאול שבדרום קוריאה בשנת 1974 והופרדו בגיל שנתיים כשאחת מהן הלכה לאיבוד באחד מהשווקים המקומיים. למרות ניסיונותיהם המאומצים של הוריה לאתר אותה, הבת אומצה על ידי זוג בארה"ב.
האחות המאומצת כלל לא ידעה כל השנים שיש לה אחות ועוד תאומה זהה. רק בשנת 2018 היא מסרה את הד.נ.א שלה לתוכנית לאיחוד משפחות של דרום קוריאה. שנתיים לאחר מכן היא קיבלה את התוצאות וגילתה שמלבד תאומה זהה, יש לה אח נוסף שגדול ממנה ואחות נוספת.
לאחר שהתאחדו, ערכו התאומות סדרת מבחנים שנועדו לבחון את האינטיליגנציה שלהן, תכונות אופי, בריאות נפשית והיסטוריה רפואית כללית. באופן מפתיע, תוצאות המבחן הראו כי רמת ה-IQ של האחות שגדלה בארה"ב הייתה נמוכה ב-16 נקודות מאשר אחותה שגדלה בדרום קוריאה.
הממצאים, שפורסמו בכתב העת המדעי Personality and Individual Differences סותר מחקרים קודמים על תאומים זהים. המחקרים בעבר הראו כי ישנו ממוצע של IQ בין אחים זהים עם פער שלא גדול מ-7 נקודות. כותב המחקר התייחס לפער הגדול בין האחיות: "זה מפתיע שקיים הבדל גדול ביכולות הקוגניטיביות בין שתי האחיות, אלה הבדלים שתמיד היו מקושרים להשפעה גנטית".
קשה לומר האם הפער בין האחיות נובע מהחינוך השונה שקיבלו. כמו כן, הממצאים הראו כי האחות שגדלה בארה"ב סבלה בעבר מ-3 זעזועי מוח שייתכן והשפיעו על יכולתה הקוגניטיבית.
האחת גדלה בבית "חם ואוהב", השנייה קיבלה "חינוך נוקשה"
בהמשך ההערכה, נכתב כי "בסך הכול מאפייני האישיות של התאומות היו די זהים", מה שתואם את מסקנות המחקרים בנושא בעבר. "מה שהיה בולט הוא המצפון הגבוה שיש לשתיהן, הן נחרצות ותכליתיות, מסודרות והישגיות". המאפיינים הללו היו דומים אצלן למרות הסביבה השונה שבה גודלו והתחנכו, זהו ממצא מעניין שגורם למחשבה מחודשת על התפקיד של גנטיקה בעיצוב אופי ויכולת האדם.
בעוד שהאחות שגדלה בקוריאה תיארה ילדות בבית חם ואוהב, האחות המאומצת סיפרה על חינוך נוקשה וילדות לא פשוטה בצל הגירושים של הוריה המאמצים. ולמרות זאת, לזוג התאומות היו תוצאות זהות בנוגע להערכה עצמית וכן פרופיל נפשי יחסית זהה.
השתיים גם חלקו היסטוריה רפואית דומה: לשתיהן הוסרו גידולים מהשחלות. עם זאת, שתיהן מחזיקות בתפיסות תרבותיות שונות. בעוד שהאחות המאומצת שגדלה בארה"ב מחזיקה בעמדה יותר אינדיבידואלית, האחות שגדלה בקוריאה מאמינה בערכים יותר קהילתיים. לסיכום, המקרה הזה מעורר מחשבה בנוגע למידת ההשפעות הגנטיות, התרבותיות והסביבתיות על אופי האדם.