מאות אלפי בני אדם פונו אתמול (רביעי) מבתיהם בשל שיטפונות עזים שפקדו את מחוז גואנגדונג שבדרום סין. הרשויות הודיעו כי גובה המים הגיע לשיא של יותר מ-50 שנה, והנזקים מוערכים בסכומים גבוהים במיוחד.
במידה מסוימת, סין רגילה להתמודד באופן תדיר יחסית עם אסונות טבע כבדים. למרות זאת, השיטפון הפעם הוא אחד החמורים בעשורים האחרונים. לפי שעה נראה כי גובה המים אף צפוי לעלות, ומאחר והגשמים צפויים להמשיך לרדת גם בימים הקרובים.
בימים האחרונים ירדו גשמים עזים בחלקים נרחבים בסין, כולל במחוזות בצפון ובמרכז המדינה. כתוצאה מכך, יותר ממאה נהרות ברחבי המדינה עלו על גדותיהם, ובתוך זמן קצר הוצפו גם אזורי מגורים גדולים. כבר ביום שלישי הודיעו הרשויות בגואנגדונג על העלאת מצב החירום באזור לרמה הגבוהה ביותר – ומוסדות חינוך, בתי עסק והתחבורה הציבורית נסגרו מיידית.
ההצפות הקשות משבשות את חייהם של כחצי מיליון בני אדם לפחות. תמונות שפורסמו בכלי התקשורת המקומיים בסין הראו את צוותי ההצלה פועלים באינטנסיביות לחלץ בני אדם רבים שנלכדו במקומות נמוכים. בעיר שאוגואן, הצפונית לגואנגדונג, הנחשבת לאחד מאתרי התעשייה הגדולים בסין, נסגרו כל המפעלים.
מעבר להשפעה הקשה על חייהם של מאות אלפי בני אדם, ההערכה היא כי השיטפונות החריבו מאות דונמים של יבולים חקלאיים, קרוב לאלפיים בתי מגורים, ולפי שעה מוערך הנזק הכלכלי ביותר מרבע מיליארד דולרים.
באופן חריג יחסית, כמויות המשקעים האדירות בסין בימים האחרונים מלוות בטמפרטורות גבוהות במיוחד, בשונה ממערכות גשמים רגילות. באזורים רבים נמדדו השבוע יותר מ-40 מעלות, למרות הגשמים העזים. אחת התוצאות של מזג האוויר הקיצוני היא שימוש גובר במזגנים, וצריכת החשמל מתקרבת לשיא. ראש הממשלה הסיני לי קצ'יאנג הזהיר מהשפעות מזג האוויר ואמר כי סין תיאלץ להגביר את קצב הפקת הפחם – במטרה לעמוד בדרישות האנרגיה הגבוהות.
סין נחשבת לאחת המדינות המזהמות ביותר בעולם ולאחת המדינות שמשפיעות יותר מכל על התחממות כדור הארץ והעמקת משבר האקלים. נשיא סין שי ג'ינפינג כבר הכריז כי בכוונתו להילחם במשבר, ולפני כשנה הציגה סין תוכנית לצמצום הפליטות. למרות ההצהרות השונות, המומחים מעריכים שעד עתה כבר נגרם נזק חמור, וספק עד כמה ובאיזו מהירות תוכל סין, מעצמה תעשייתית עולמית, להפחית את כמויות הפליטות והזיהום שבתחומה.