אירופה, באופן מסורתי, בנויה למזג אוויר קר - אין מזגים, יש חימום בהסקה, הבנייה מבודדת קור, אבל בקצב האירועים הזה עושה רושם שאירופה תצטרך להשתנות. "זה לא נורמלי. החום מגיע ביולי-אוגוסט. בזמן הזה בדרך כלל נעים ולא חם כמו עכשיו".
החום הכבד הוביל לשריפות שכילו עשרות דונמים של יערות בדרום ספרד. מאות נאלצו להתפנות מבתיהם. "הכבאים ניסו לכבות את השרפות מהאוויר, אבל ללא הועיל, כי אי אפשר לעצור את האש כשהטמפרטורות כאלה גבוהות", טוענים התושבים.
צרפת חוותה את גל החום המוקדם ביותר שידעה המדינה מאז 1947 - 43 מעלות כמעט נמדדו בדרום המדינה. בפריז, אומנם הטמפרטורות היו נמוכות יותר אבל עדיין גבוהות בצורה לא אופיינית.
"הרחצה מאפשרת לנו להתרענן מעט, אחרת זה לא היה פשוט", אמר אחד התושבים בצרפת. "אפילו עם מזגן היה לי חם, אבל עכשיו כשיצאתי יש תחושה כאילו העור נשרף", הצטרפה תושבת אחרת במדינה. תושבות נוספות העידו: "זה קשה. בנוסף לזה, אנחנו באות מהצפון, אז אנחנו לא רגילות לחום".
זו לא רק המועד של גלי החום, שמגיעים מוקדם יותר בשנה, זו התדירות שלהם, הם הופכים לנפוצים יותר, והעוצמה שלהם - הם חזקים יותר. כל זה, לטענת המומחים, הוא תוצאה של משבר האקלים וההתחממות הגלובלית. מומחית באיטליה הסבירה: "אנחנו רואים שבעה גלי חום שונים שמתרחשים סביב חצי הכדור הצפוני במקביל, סימן ממשי לכך ששינויי האקלים מובילים לגלי חום יותר תכופים ויותר ארוכים, וכשהם מתרחשים הם יותר עוצמתיים".
באיטליה למשל, הטמפרטורות החמות הובילו לכך שהפרות צרכו יותר מים, וייצרו פחות חלב - בחלק מהמקומות נוצרו מחסורים. בלונדון החום הוביל לשבירה של מסורת ותיקה - באי מרוץ הסוסים הרויאל אסקוט הורשו באופן חריג להוריד את הג'קטים, רק אחרי שמשפחת המלוכה נכנסה כמובן.
גל החום הזה הזכיר לאירופה לא רק שהמציאות משתנה, אלא אולי שבמקביל לכל הצרות האחרות שמטרידות את האירופים - צריך להיערך היטב, כי בעצם הקיץ עוד לא באמת התחיל.