רגע לפני חג הפסח, יצאנו לבדוק את המסלולים שהכי שווה לטייל בהם בישראל. מהצפון ועד הדרום, מנחלים, דרך מערות, ועד למעיינות, הטיולים בארץ יחסכו לכם את התורים הבלתי נגמרים בנמל התעופה, וגם יאפשרו לחוות טבע בכיף.
הצפון - האזור שמושך אליו הכי הרבה מטיילים
בין אם בגלל היקף הפריחה באזור או בגלל הנחלים הזורמים, הצפון זה האזור שמושך אליו הכי הרבה מטיילים בישראל. במקום הראשון מבחינת מספר המבקרים – נחל תבור, עם מסלול שכבר מזמן לא מתחיל בשלט ובמפת סימון שבילים.
בשנים האחרונות סללו במקום עוד ועוד אזורי חניה כדי לקלוט את מספר המבקרים, שעוד צפוי לגדול. ליאן מרעננה סיפרה: "באתי לטייל עם המשפחה שלי. אני מאוד אוהבת לטייל, הטבע מאוד יפה, ויש פה מגוון של ירוק, שזה ממש מדהים. עידן מרעננה הוסיף: "הדבר שאני הכי אוהב בטבע זה את כל הפרחים, הציפורים, כל בעלי החיים. אנחנו לא יכולים לראות את כל זה בגלל שאנחנו שקועים במסכים. כל היום בבית ולא כל כך יוצאים בגלל הקורונה גם".
עוד דבר שהופך את שמורת נחל תבור לאטרקציה אמיתית גם ברשתות החברתיות זה כמובן הפריחה היפהפייה שרק תתגבר בהמשך האביב. הפרחים אומנם יתחלפו, אבל נראה מהם הרבה יותר.
בנחל ניתן למצוא שני מסלולים מעגליים להליכה, ומסלולי ג'יפים, שנראים אולי תמימים בהתחלה, אבל הם ממש לא לבעלי לב חלש ופרייווט. הכול ללא תשלום, ברמת קושי משתנה, מתאים לכולם, גם למשפחות.
עוד אתר פופולרי ומוכר בצפון הוא נחל הבניאס, שמתאים לכל רמות הקושי ומהווה מוקד משיכה גדול בתקופה זו. במקום ניתן למצוא ארבעה מסלולי טיול במתחמים נפרדים, בתשלום ובהרשמה מראש. המסלולים שכוללים הרבה מים מצוינים לשרב שצפוי בתחילת השבוע. "יש פה מזג אוויר מהמם וגם כל הנוף מהמם", סיפרה משפחת סיגל מבאר שבע.
במרכז הארץ: מערות ומעיינות
כדי לחסוך מכם את הפקקים, יש גם המלצות קרובות יותר למי שגר באזור המרכז. פה אולי קשה יותר למצוא נחלים זורמים, אבל לארץ שלנו יש עוד הרבה אטרקציות להציע והן בחינם. באזור ירושלים, אם תכתבו בווייז "חורבת מדרס", תוכלו למצוא מסלול קל לטיול, ומסלול ארוך יותר שייקח לכם כשעתיים-שלוש.
במקום אפשר לראות מערות מסתור, את הקולומבריום, וגם למצוא הרבה מאוד פינות מוצלות. קוטר המערות המינימלי הוא בין 50 ל-60 סנטימטרים, שאומנם לא כל כך טוב למי שסובל מקלסטרופוביה, אבל חוויה מדהימה.
במרחק של כחמש דקות הליכה בשביל המסומן, אפשר לצפות בשרידים עתיקים של פירמידת קבורה ובקולומבריום שחצוב בסלע. האזור עצמו קריר ומתאים למנוחה במהלך הטיול, ומאוד מתאים למשפחות.
ולמי שבכל זאת מחפש מים בהרי ירושלים, אין מה לדאוג, גם שם יש לא מעט מעיינות. אתר מסודר ושמתאים גם למשפחות ניתן למצוא אם נקליד בווייז "יד קנדי". במקום שביל מעיינות שכבר ערוך ומוכן לקלוט את כולם.
בדרום – מדבר ונופים עוצרי נשימה
חג הפסח הוא הזמן האידיאלי לחקור גם את המדבר. כשיוצאים מאזור הנוחות מגלים נופים עוצרי נשימה. אחד מהם הוא נחל אוג, שבימי השיטפונות אסור לטייל בו, אבל בין השיטפונות הוא פשוט מרהיב. מורה הדרך ערן גל-אור סיפר: "כדאי להגיע כמה שיותר מוקדם, לעשות את הנחל בשעות הנעימות יותר של היום. יש צל בפנים, רגוע ושלו. לא צריך ללכת הרבה בשמש".
"מעבר לנחל פרת ונחל אוג, כשמתחילים לרדת במדבר יהודה יש עשרות נחלים מהממים: נחל סלוודורה, נחל דוד, נחל ערוגות, נחל צאלים שעוד מלא במים מהחורף, נחל משמר, נחל זוהר, נחל חימר. המון המון נחלים שפשוט תענוג לעשות אותם".
המסלול מעט אתגרי ומתאים למיטיבי לכת, אז אם אתם מעט עצלנים למסלולים מסוג זה, קיימות גם אפשרויות אחרות מבוקשות יותר, כמו נחל דוד שכולל מסלולים מגוונים בתשלום ובהרשמה מראש. נחל דוד הזורם הוא המסלול המטויל ביותר באזור, גם בזכות השיתופים ברשתות החברתיות, שעוד יעבדו שעות נוספות בחג.
במרחק עשר דקות נסיעה אפשר להגיע לנחל מדברי זורם נוסף, נחל ערוגות. נחל ערוגות, מסלול יפהפה, זורם כל השנה, בין ארבעה לשבעה קילומטרים. אפשר לראות כאן את המפל הנסתר וגם את הבריכות העליונות. שימו לב, הוא דורש הרשמה מראש.
בחג הפסח אפשר למצוא עוד הרבה אתרים ברחבי הארץ, והרשימה ארוכה מאוד. הדבר שאולי הכי חשוב בטיולים הוא לשמור על הניקיון. כדי שנשמור על הנופים הצבעוניים האלה בדיוק כפי שהם, האחריות של כל אחד ואחת מאיתנו היא לאסוף את הזבל, גם אם אין פח בסביבה.