"תקווה לאלפים": לראשונה הושתל לב של חזיר בגוף של אדם, כך דווח הלילה (בין שני לשלישי) בארה"ב. לב החזיר הושתל בליבו של דייב בנט, גבר כבן 57, בניתוח ניסיוני שארך כ-9 שעות באוניברסיטת מרילנד. במהלך הניתוח הוחלף ליבו החולה בזה של חזיר כבן שנה במשקל כ-240 ק"ג, שגדל במיוחד למטרה זו.
כעת, כ-3 ימים לאחר ביצוע הניתוח, המדדים של המושתל הוגדרו חיוביים והוא אף נושם בכוחות עצמו וללא מכונת הנשמה. "זה לא פחות מנס", סיפר בנו. "זה מה שאבא שלי היה צריך, וזה מה שאני מרגיש שהוא קיבל". ובכל זאת, המושתל עם לב החזיר עדיין לא יצא מכלל סכנה, והוא עדיין מחובר לאקמו. הרופאים מתכננים אט-אט לגמול אותו מהמכשיר שמספק כחצי מעבודת שאיבת הדם שבגופו.
לדבריו של בן ה-57, הראשון שהסתכן בניתוח חדשני זה, הוא הסכים לעשותו בתקווה שהניתוח יצליח ויאפשר לו לקבל הזדמנות לחזור לביתו אל כלבו האהוב. תקוותו מצטרפת לאלו של רבבות שמחכים ברשימות ההמתנה להשתלות איברים, לאחר שבמשך עשרות שנים מדענים ניסו להציל חיי אדם באמצעות איברים של בעלי חיים.
החזירים בעלי איברים דומים לבני אדם, והתקווה הרפואית היא שאם ניתן להשתמש באיבריהם לצורך השתלות, רשימות ההמתנה יסתיימו. יש בעולם מחסור עצום באיברים אנושיים שנתרמים להשתלה, ובארה"ב למשל, בשנה שעברה, היו קצת יותר מ-3,800 השתלות לב בארה"ב שנחשבו למספר שיא.
אנשים שלא הצליחו להיכנס לרשימות ההמתנה להשתלות יכולים כעת לצפות לעתיד טוב יותר שיאפשר להם לחזור ולחיות את חייהם. "אם זה יעבוד, תהיה אספקה אין-סופית של איברים לחולים שסובלים", אמר ד"ר מוחמד מוחיודין, המנהל המדעי של תוכנית ההשתלות "בין חיה לאדם" באוניברסיטת מרילנד.
חשוב לציין שנעשו ניסיונות קודמים להשתלות כאלה אך הן נכשלו, בעיקר מפני שגופם של החולים דחה במהירות את איבר בעל החיים. כך למשל בשנת 1984, תינוק גוסס חי 21 ימים עם לב של בבון. הפעם - ההבדל היה שהמנתחים במרילנד השתמשו בלב של חזיר שעבר עריכה גנטית, ובין השאר הוסרו סוכרים שהיו בתאים שלו שאחראיים בין היתר לאותה דחיית איברים מהירה.