כששרון יחזקאל התחילה את הדיאטה הקטוגנית שלה, היא לא תיארה לעצמה שהיא תיכנס לעניינים עד כדי כך. זו כבר הפעם השנייה שהיא עושה את הדיאטה יוצאת הדופן שנחשבת דלה מאוד בפחמימות ועשירה בשומנים, ובסיבוב הנוכחי, היא השילה ממשקלה קרוב ל-20 ק"ג. אבל המשקל לא היה התחום היחיד בו שרון חוותה תוצאות משמעותיות: "זה כאילו חזרתי לגיל 20".
"יש בדיאטה הקפדה משמעותית על מקסימום 25 גרם פחמימות ביום. גם אם זה אומר לבדוק כל מוצר בגוגל כמה פחמימות יש בו", היא מספרת. "יש ערכים שמאוד מאוד השתפרו. כשהגוף פועל ומייצר אנרגיה מקטונים, החשיבה הרבה יותר חדה, הזיכרון מתחדד, מרגישים את זה".
התחושה של שרון כנראה לא מקרית. ממחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב עולה שהדיאטה הקטוגנית תורמת לפעילות המוח. "דיאטה קטוגנית יעילה בפני נזקים אחרי פגיעה מוחית טראומטית, ממנה סובלים מיליוני אנשים כל שנה", מסבירה מירב הר-אבן קרז'נר, חוקרת מוח ותזונאית באוניברסיטת תל אביב. "הדיאטה משפרת את הזיכרון המרחבי והחזותי. בנוסף, היא משפרת שרידות נוירונלית ואפילו הורידה מדדי דלקת במוח".
גם היחצ"ן רני רהב ניזון מתזונה קטוגנית, ומשתף על המגוון הרחב של דברים שהוא יכול לאכול במסגרתה. "זו דיאטה שקל להתמיד בה, כי יש בה הצעות רבות שאתה יכול לאכול. אפשר לאכול סטייקים, עוף, דגים, גבינות שמנות, לחם מפשתן מלא ועוד הרבה מאוד דברים".
לדיאטה מהסוג הזה נחוץ ליווי של איש מקצוע, אבל נראה שקל למדי להכין אוכל שיהלום את צרכי הדיאטה. "המתכונים הקטוגניים לא מסובכים בכלל, נהפוך הוא, אני מוצאת אותם הרבה יותר קלים", מספרת עדי גבירצמן, מתכונאית ומייסדת בלוג "HaTafrit". "הטיפ שאני יכולה לתת למישהו כדי שלא ייפול בין החריצים ויוכל לשמור על התזונה - צריך לדאוג שיהיו מצרכים מתאימים במקרר. אם אנחנו נהיה מוכנים מראש לא ניפול".