כלב הוא כידוע חברו הטוב של האדם. אבל מה אנחנו באמת יודעים על החבר הטוב הזה? בדקנו עם מומחים כמה מהמיתוסים הנפוצים על חיית המחמד הנפוצה.
חיות מחמד תורמות לאריכות ימים? נכון
"חד משמעית כן", אמר ד"ר חיליק מרום, יו"ר ארגון הרופאים הווטרינריים לחיות הבית. "אנחנו יודעים היום שהחיברות של בני אדם עם חיות המחמד מייצר משובים משמעותיים מאוד של הורמונים ויש היום הרבה מאוד מחקרים בתחום מדעי החברה שמוכיחים שדווקא אנשים מבוגרים שחולקים את הבית שלהם, ואת חייהם עם חיות מחמד - חיים יותר וחולים פחות". וזה נכון אגב לכל חיית מחמד מש מעותית אחרת - חתול, תוכי, חמוס ועוד.
"אני הגעתי איתה לגיל 85", סיפרה פנינה ישראלי, דיירת "בית בכפר" והבעלים של פינצ'י. "נקווה ששתינו נמשיך לחיות טוב. גם היא לא צעירה". שרה סלומון חברתה, הבעלים של רוקי, הוסיפה: "כשהתחילה הקורונה הוא היה הנפש הכי קרובה אליי. ממש נכנסתי לדיכאון קשה, והוא עזר לי".
כלבים רואים בשחור ולבן? לא נכון
כל אחד יודע שלכלבים יש חוש ריח מפותח ושמיעה מחודדת, ונהוג לומר ששני החושים האלה מפצים על הראייה של הכלב. אבל ד"ר מרום מסביר שלא בדיוק כך הדבר: "כלבים רואים בצורה שונה מאיתנו, כאשר ספקטרום הראייה שלהם מכיל כמובן גם את השחור, הלבן וגווני האפור. אבל הוא מכיל עוד ספקטרום של כחול וסגול מצד אחד, וירוק וצהוב מצד שני. הם פשוט עיוורי גוונים, בהגדרה שלנו, של בני אדם".
ד"ר מרום הוסיף שיש להם אפילו יתרונות נוספים בתחום הראייה: "ראיית הלילה שלהם מצוינת, והם רואים הרבה יותר טוב מאיתנו בלילה - הם יכולים לראות דמות זזה עד מרחק של 900 מטרים בלילה חשוך לגמרי".
אנטיביוטיקה ברוק של כלבים? לא נכון
יש מי שמאמינים שברוק של הכלבים יש מעין אנטיביוטיקה. מבחינתם, הכלבים יכולים לא רק ללקק את הפצעים, אלא גם לרפא אותם. "רוק של אף בעל חיים לא מכיל אנטיביוטיקה", הבהיר ד"ר מרום. "מה שכן - הרוק מכיל נוגדנים. אבל הכמות הזו בהחלט לא מספיקה כדי להתגבר על הגורמים המזהמים שיש בפה של כלב. כך שכשכלב מלקק פצע של עצמו או חלילה פצעים שלנו הסיכוי לזיהום הוא הרבה יותר משמעותי מהסיכוי לטיפול עצמי".