החללית Solar Orbiter ששוגרה לפני כשנתיים לחלל הצליחה לצלם תמונה מרהיבה של השמש, במרחק קרוב יחסית של 75 מיליון ק"מ. לא מדובר בתמונה בודדת אלא בלא פחות מ-25 תמונות שצולמו ברזולוציה גבוהה מאוד במשך כארבע שעות. כל התמונות חוברו יחדיו לתצלום מלא של כל חלקי הכוכב הענק.
Solar Orbiter שוגרה לחלל על ידי סוכנות החלל האירופאית בפברואר 2020 והייתה מעין משלימה לגשושית פארקר של נאס"א. בשבת האחרונה התקרבה החללית עד לכדי 48.3 מיליון ק"מ לשמש ובשיא היא צפויה להגיע ל-42 מיליון ק"מ מהכוכב.
At the same time @spice_on_SolO created the best yet full Sun image in Lyman β, capturing temperature regimes of 10,000 - 630,000ºC and corresponding to:
— ESA's Solar Orbiter (@ESASolarOrbiter) March 24, 2022
hydrogen
carbon
oxygen
neon
More infohttps://t.co/2vOYZ7aw92 pic.twitter.com/OhwZBZKgje
בחודש דצמבר האחרון דווח כי חללית של נאס"א הגיעה להישג חסר תקדים – ו"נגעה" בשמש. זה קרה בזכות האטמוספרה העליונה של השמש הנקראת "קורונה" – בה עברה החללית. המדענים מסוכנות החלל האמריקנית הכריזו על האירוע הנדיר במהלך פגישה של חברי המכון הגיאו-פיזי בארצות הברית. הם סיפרו שהגשושית פארקר התקרבה לשמש, אבל הדגישו שדרושים עוד כמה חודשים עד שינתחו את הנתונים הסופיים. הם הוסיפו שהחללית החלה את דרכה לעבר השמש בחודש אפריל בשנת 2018.
החללית האירופאית נעה במסלול אליפטי סביב השמש ותגיע כאמור כ-42 מיליון ק"מ משטחה שהוא רבע מהמרחק בין השמש לכדור הארץ. המסלול הייחודי שלה יאפשר להציג קטעים שלא נראו עד כה ובייחוד הקטבים של השמש. היא תעזור לחוקרים להבין טוב יותר את תהליך ההיווצרות של רוח השמש שמשפיעה על כדור הארץ.