בשבוע שעבר אסטרונום ומומחה חלל הצליח לעורר באז כאשר טען כי בחודש מרץ, חלק של טיל SpaceX Falcon 9 ישן (שמרחף בחלל כבר 7 שנים) עומד להתנגש בירח. עכשיו אותו אסטרונום, ביל גריי, משנה את התחזית שלו. אותו חלק מרחף עדיין נותר במסלול התנגשות עם הירח, אלא שמדובר, בניגוד למה שחשבת בתחילה, בחלק של טיל סיני ישן ולא בטיל של ספייס X. גריי הוא מנהל "פרויקט פלוטו" שעוקב אחר האובייקט כבר ממרץ 2015.
גריי מספר שהחפץ המרחף אותר לראשונה כחלק מחיפוש אחר אסטרואידים שעלולים להוות סיכון לכדור הארץ (זה נקלט טלסקופ ליד טוסון, אריזונה, כחל מה- Catalina Sky Survey).
כאשר שמו לב האסטרונומים כי האובייקט לא מרף במסלול אופייני מסביב לשמש, כפי שעושים אסטרואידים, הם הבינו כי ככל הנראה מדובר בגוף שיצר האדם. בתחילה גריי לא ידע במה מדובר בדיוק, אבל מספר רמזים גרמו לו ולעוד אסטרונומים לחשוב כי מדובר באחד מטילי SpaceX. למשל העובדה שאכן ב-2015, כחודש לפני שאותר החפץ, שוגר פלקון 9 לחלל כדי לשים על מסלולו את הלווין DSCOVR. הטיל נדרש לעלות לגובה רב מאוד כדי לשים את הלוויין על מסלולו המרוחק ייחסית, מה שתואם את התצפית של האובייקט שעבר ליד ליד הירח יומיים בלבד אחרי ששוגר הטיל. ההנחה הייתה שחלקו העליון התנתק ממנו והחל לרחף סביב.
אלה הביאו את גריי וחבריו להיות די בטוחים שאכן מדובר בחלק של פלקון 89, אבל, כפי שמציין המומחה, תחום ההערכות לגבי אובייקטים מרחפים בחלל הוא איננו מדויק כפי שהיינו רוצים שיהיה. "היו לי ראיות נסיבתיות די טובות כדי לזהות במה מדובר בדיוק, אבל שום דבר חד משמעי", כתב גריי בבלוג שלו.
עכשיו, אותו חפץ שהספיק למשוך את שתומת ליבו של העולם הפך לשיחת היום בקרב המומחים בתחום, וכולם מחכים לרגע ההתנגשות שלו ב-4 במרץ. כשהציפייה בשיאה אולם, בחינה נוספת שערך גריי בעקבות קבלת ההיסטוריה של מסלול האובייקט ואף פרטים נוספים מנאס"א, הביאה אותו לשנות את ההערכה. היום הוא משוכנע למדי כי מדובר בשאריות של טיל סיני דווקא, כנראה Long March 3C אשר שיגר את המשימה הסינית לירח, Chang’e 5-T1. זה היה שיגור מקדמי במסגרתה נשלחה קפסולה שהסתובבה סביב הירח וחזרה לכדור הארץ, כדי לבחון מהי הטכנולוגיה שבאמצעותה יביאו איתם הסינים מעט מהאדמה בירח לצורך ניסויים.