"האתר היחידי שיש לנו": אחרי ששלג רב הגיע לחרמון, משפחות רבות עלו על הרכבים ונסעו לצפון כדי לבלות בשלג ולגלוש באתר הסקי היחידי בישראל. רובם ידעו שעליהם להתמודד עם דבר אחד בלתי נמנע – העלוה הגבוהה של הטיול. בדקנו כמה עולה הבילוי במקום הפופולרי והיקר של החורף: "מה ששילמתי פה, לא שילמתי ב-3 ימים באתרי סקי בחו"ל".
"הכרטיסים לפה אמנם מוזלים", סיפר אלי מזרחי שהגיע עם משפחתו לחופשה באתר. "עשינו את מגלשת האקסטרים ועלה לנו 200 שקל ל-5 נפשות שזה המון הכסף". חזרנו לא מזמן מחו"ל, מה ששילמתי על האקסטרים בחרמון, לא עלה לי שם שלושה ימים באתרי סקי".
בילוי בחרמון היה ונשאר דבר יקר מאוד. עבור הכניסה לאתר, משפחה ממוצעת (זוג הורים ושלושה ילדים) תצטרך לשלם 180 שקלים, מחיר מפוקח שלא ישתנה מזה מספר שנים. על כרטיס עלייה לרכבל יש להוסיף 54 שקלים לכל אחד, סך הכול 270 שקלים למשפחה. אם תוסיפו לזה ארוחה מינימלית בכ-200 שקלים – זה יגיע בסך הכול ל-650 שקלים למשפחה, זה מבלי לחשב דלק וצימר של אלו שבחרו להימנע מהפקקים ולהגיע יום קודם.
"כרטיסים זה לא הדבר היקר", הוסיפו אלי וסיוון מזרחי. "עם הצימר ועם הבזבוזים, אני מאמין שנגיע ל-2,500-3,000 שקלים. היום אתה עם דור שאתה לא יכול להגיד לו לא ואתה רוצה לרצות ולעשות אותם מאושרים".
"החשמל עלה, הדלק עלה, כל התשומות בעצם עלו, ובכל זאת, באתר החרמון לא העלנו מחירים במשך שנים", אמרה דוברת אתר החרמון מיקי ענבר. "אנחנו כמובן, אם כל התשומות יוזלו, נשמח להוזיל עלויות בהתאם".
מלבד החופשה עצמה, אנשים רבים מגיעים כדי לגלוש באתר הסקי היחידי בישראל. אלו שירצו לעשות זאת יידרשו להוסיף 150 שקלים לכרטיס סקי פס ועוד 160 שקלים להשכרת ציוד. עבור משפחה של 5 נפשות, טיול סקי כזה ייעלה 950 שקלים. עלות כל הביקור, כניסה וסקי, עבור משפחה ממוצעת יגיע, ללא הרכבל שלא היה בו צורך השנה, ל-1,350 שקלים.
"150 שקל סקי פס זה הרבה כסף, זה כמו חופשה", סיפרה קארין זילברשטיין תושבת הרצליה. "מתייחסים לזה כמו לחופשה". משפחה נוספת שהלכה לבלות בחרמון הוסיפה: "ראיתי כתבות שאומרות שאם תיסע להר כזה ביוון אז זה יעלה פחות כסף מה נעשה? זה האתר היחיד שיש לנו".