כדור הארץ טובע בפלסטיק: החומר הנפוץ שעשוי מפולימר נמצא כמעט בכל מקום – ביבשה, על פסגות ההרים, בים ואפילו מגיע לחופי אנטרקטיקה ולאיים מרוחקים. הבעיה כל כך גדולה שקשה אפילו להתחיל לטפל בה, הוא באמת נמצא בכל פינה בגלובוס. אבל בחברת הסטארט-אפ בריטית Ellipsis Earth מאמינים שהם מצאו את השיטה להשיב מלחמה. הכתבה פורסמה במסגרת סדרת call to earth של CNN.
באמצעות כלי טיס בלתי מאוישים, אך מצוידים במצלמות, הם מצליחים למפות את ריכוזי הפלסטיק ועזרת אלגוריתם גם לסווג אותו. המחשב שמותקן ברחפן יודע לזהות את סוג הפלסטיק, החומר ממנו הוא מורכב, הגודל שלו ולעיתים גם את המקור והמותג שלו. בעזרת הנתונים האלה, כך הם אומרים, נוכל להתחיל לטפל בבעיה.
"נוכל לדעת אם בחוף המסוים הזה יש רשתות דיג ומלכודות זרוקות, בעוד שבחוף השני יש מגבונים ובקבוקים", אמרה ל-Cnn אלי מקאי, המייסדת והמנכ"לית של החברה. "אנחנו צריכים לדבר עם תעשיית הדיג על פריסת הציוד שלהם ועל הזיהום שהוא יוצר וגם לחנך אנשים לא לזהם".
הטכנולוגיה שפיתחה החברה שהוקמה בשנת 2019 מאפשרת להם לבצע סריקה נרחבת של אזורים גדולים תוך זמן קצר, וביעילות רבה יותר מאשר סיור רגלי או רכוב. הדבר שהביא את מקאי לחשוב על הנושא הוא מצב חופי הגלפגוס: "יש שם חופים שלא השתנו מאז שרגלו של דארווין דרכה שם, אך הפלסטיק מתפשט בכל רחבי האי". אחרי הפרויקט שעשו בגלפגוס, חוקקו רשויות האי חוק האוסר על שימוש בפלסטיק חד פעמי הכולל מיכלי קלקר ושקיות ניילון.
פרויקט נוסף של אליפסיס באזור סורנטו, איטליה, בחן את השלכת בדלי הסיגריות. לאחר שהציגו את הנתונים, החל במקום קמפיין חינוכי והצבה של הרבה יותר פחים ומאפרות ברחבי העיר. לדברי החברה, הקמפיין הוביל להפחתה של 70% בהשלכת הסיגריות.
גם בעבר השתמשו במצלמות, מסוקים ואמצעים מיוחדים בשביל לנסות להתמודד עם כמויות הפלסטיק הבלתי נגמרות, אך עד כה ללא הצלחה גדולה. אולי בעזרת חינוך, חקיקה וטכנולוגיה, נוכל לשתלט על הבעיה שמציפה את העולם בזיהום.