"מחזה מדהים": דולפינה מגובננת תועדה כשהיא צדה דגים במפרץ אילת. אותו מין תועד בעבר לראשונה עם הגור שלה. דפנה פינגולד, ביולוגית ימית ומרכזת תצפיות יונקים ימיים בים האדום הסבירה: "המין הזה נצפה בעבר בדרום הים האדום, במפרץ סואץ ובתוך תעלת סואץ עצמה". 

איתמר נדג'ר שהה בסירה שלו כשלפתע ראה במרינה את הדולפינה קופצת במהלך ניסיון צייד דגים: "מפגש מדהים בימים האחרונים עם הדולפינה המגובננת. ניתן לראות בתיעוד את שיטת הצייד שלה ואת כל הטקטיקות שבהם היא משתמשת לצוד. מדובר במחזה מדהים ואני שמח שהצלחתי לתעד אותו".

הדולפין המגובנן חי באזור לגונות חופים ועשב ים, אזורים שמושפעים מפעילות חיי אדם ולכן חשוב לשמור על אזורים אלו ועל הדולפינים החיים בהם. ברשות הטבע והגנים הדגישו כי אפשר לצפות בהם, אך לא להתקרב.

דפנה פינגולד, ביולוגית ימית ומרכזת תצפיות יונקים ימיים בים האדום, הוסיפה: "הדולפין המגובנן ידוע כמין חופי. אזור המחיה שלו הוא באזור מים רדודים, בעומק של עד 25 מטרים, ליד אזורים חוליים, מפרצים סגורים, לגונות, אזורי מנגרובים, עשב ים ועוד. המין הזה נצפה בעבר בדרום הים האדום, במפרץ סואץ ובתוך תעלת סואץ עצמה. זהו המין היונק הימי היחיד שמתועד, שעובר דרך תעלת סואץ מהים האדום וים התיכון".

היא הוסיפה שזו תצפית של האמא שביקרה בעבר במפרץ עם הגור שלה. "חשוב מאוד לשמור על מרחק של לפחות 100 מטרים. לאפשר שחייה חופשית ולא לחסום את כיוון השחייה של החיות. כמובן שבשום אופן אין לגעת ולהאכיל".

מרשות הטבע והגנים נמסר כי הדולפין המגובנן חי באזור לגונות חופים ועשב ים, אזורים שמושפעים מפעילות חיי אדם ולכן חשוב לשמור על אזורים אלו ועל הדולפינים החיים בהם. ברשות הטבע והגנים הדגישו כי אפשר לצפות בהם, אך לא להתקרב.