אצה היא לא הדבר הראשון שעולה לרובנו כשאנחנו חושבים על החופים היפים של קליפורניה. אבל מתחת לגלשנים מול חופי האוקיאנוס המפורסמים של מערב ארצות הברית, המים העשירים בחומרים מזינים הם ביתם של הצמחים הימיים הגדולים בעולם. אצות ענק שאוגרות כ-173 מיליון טון פחמן מדי שנה ברחבי העולם - שווה ערך לפליטת CO2 שנתית של 160 תחנות כוח פחמיות. האצה העצומה לא רק עוזרת להילחם בשינויי האקלים, היא חיונית לאיזון המערכת הביולוגית סביבה וזנים רבים של בעלי חיים שמתגוררים ביער הגשם התת מימי הזה. אבל עכשיו החוקרים מזהים בעיה: יער האצות בסכנה. השינויים בטמפרטורות שיבשו את מערכת החיים סביב האצות וצבאות ענק של קיפודים סגולים מחסלים את יער האצות ומאיימים על החיים הימיים העשירים, על האצות וביכולת של האוקיאנוס לסייע במאבק בשינויי האקלים.
סרט תיעודי מיוחד כחלק מסדרת Call to Earth של רשת CNN מראה ומסביר כיצד צבא הקיפודים הסגולים מחסל את יערות האצות בקליפורניה. הסרט מתאר את התהליך כ"אסון באוקיינוס" ומציג אותו כדוגמה אחת להשפעה שיש להתחממות כדור הארץ לא רק על בריאות האוקיינוס ועל החיים הימיים בתוכו, אלא גם על יכולתו לספוג פחמן ולסייע בוויסות שינויי האקלים. על פי הסרט עליית טמפרטורות המים סייעה בהפצת מחלה שהרסה את אוכלוסיית כוכבי הים הענקיים שחיו בין האצות. בלי הטורף הרעב הזה בסביבה, קיפודי ים סגולים התפשטו בחופשיות והם חוגגים עכשיו ביערות האצות. הקיפודים הסגולים הפכו את המערכות האקולוגיות של יער האצות העשיר לשוניות של קיפודים.
טום דמפסי, מנהל תוכנית האוקיינוסים בקליפורניה של ארגון The Nature Conservancy, מתאר את "מצב הזומבים" שאליו נכנסים הקיפודים הסגולים אחרי חיסול האצה - המזון העיקרי שלהם. "הקיפודים האלה יכולים לשרוד במצב מורעב על ידי הורדת קצב חילוף החומרים שלהם, הם חיים ככה עד 50 שנה על האצות, על הסלעים, על קרקעית הים", הוא אומר. "במצב הזה, כשהחלק הפנימי שלהם הצטמצם לכמעט כלום, לקיפודים המורעבים אין ערך מסחרי לצוללנים ואין להם ערך תזונתי לטורפים אחרים, מתעלמים מהם והם משתלטים על עוד ועוד אצות".
המרוץ להצלת יערות האצות יצא לדרך, מונע על ידי קואליציה של חוקרים, מלכ"רים, צוללנים ואחרים שמצאו פתרונות לאיזון מחדש של המערכת האקולוגית לפני שיהיה מאוחר מדי. הסרט התיעודי Call to Earth של CNN .עוקב אחרי צוללנים מקומיים שמחסלים את קיפודי הים. באמצעות החיסול אלים הזה, הם סייעו בשיקום 57 דונם של יער אצות באזור. הת'ר בורדיק, מנהלת הפעילות ימית של ארגון בשם "קרן המפרץ" מגלה כי תוך מספר חודשים מתחילת התהליך, אצה ענקית החלה לצמוח בחזרה "רק להיות מסוגל לשחות מתחת לחופה של אצה שלא הייתה קיימת בשנת 2014. זה כמו קתדרלה קסומה", היא אומרת.
רשת CNN שמצטרפת לגיבורי המאבק טוענת שלמרות קנה המידה המפחיד של הפגיעה ביערות התת -ימיים הללו, כל המעורבים במאמצי השיקום נותרים מלאי תקווה. בין היתר בשל היכולת המדהימה של האצה להשתקם. דמפסי אומר ל- CNN, "זה יכול להיות ממש קשה להסתכל על כל זה בלי תחושה עמוקה של עצב, אבל זה משהו שאנחנו יכולים לפתור". הוא ממשיך "אם נרתום את החדשנות, המדע והטכנולוגיה ועוד פתרונות מהשווקים שקרובים אלינו ונכוון אותם למען אתגר השימור הגדול הזה, נוכל לעשות זאת. אנו יכולים לראות את זה קורה עוד בחיינו וזה יהיה הישג עצום".