כחודשיים לאחר השריפות בהרי ירושלים, וחיות הבר והצומח מתחילים להשתקם. השריפה בנחל כיסלון והר הטייסים גרמה לנזק גדול לצומח הים תיכוני בכל המרחב - כ-10,000 דונם עלו בלהבות. במהלך השריפה חיות בר רבות, בעיקר קטנות, מצאו את מותן האכזרי, אך כעת יש כבר תיעוד שהטבע מתחיל להשתקם.
עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, עוקב מקרוב ומתעד את אלו ששרדו את שרפת הענק ואת הטבע שמתעורר מחדש: "כל עצי החורש במקום מלבלבים, כי מערכות השורשים לא נפגעו. העלים גדלים בקצב של עד סנטימטר ביום, וזה מרשים לראות איך בשבוע האחרון יש לבלוב בגודל של 20-30 ס"מ".
"בקצב הזה, תוך 5-10 שנים העצים יחזרו לגודלם המקורי מלפני השרפה. אחד הדברים המרשימים הוא הצבע האדום על רקע השטח השרוף, של עצי הקטלב. בנוסף, בשטח אפשר לראות עקבות של בעלי חיים שחוזרים – תנים, צבאים וצבועים, ואפשר לראות גם עופות דורסים שחזרו לנחלות שלהם", הוא מספר בהתרגשות. "גם ציפורים נודדות נוחתות בלילה וניזונות מחרקים במהלך היום".
בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי "אנו עדים לכך שעם כל הצער והנזק של השרפה - הטבע יודע לשקם את עצמו. אך אם יתממשו התוכניות לבנייה מאסיבית בהרי ירושלים בכלל וברכס לבן בפרט, הטבע שם יאבד לנצח. זה הזמן שהשרה להגנת הסביבה תפעל מידית להכרזה על הרי ירושלים כגן לאומי ותפעל לסכל את תכניות הבנייה".