אנשים שמתמודדים עם עודף משקל לא רק נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלות קשות ולמות מקורונה - אלא מסתבר שהנגיף גם עלול לתקוף תאי שומן ותאי חיסון מסוימים - ולגרום לתגובת הגנה מזיקה, כך חושף מחקר חדש שפורסם היום (חמישי) בניו-יורק טיימס. "אלוהים אדירים, אכן הנגיף יכול להדביק תאי שומן ישירות'", אמר ד"ר פיליפ שרר שחוקר את הנושא במרכז רפואי UT Southwestern בדאלאס.
"כל מה שקורה בשומן - לא נשאר שם. זה משפיע גם על הרקמות השכנות", הוסיף ד"ר שרר. המחקר אומנם בשלב הזה לא זכה לביקורת או פורסם בכתב עת מדעי, אלא פורסם רק באינטרנט. מדובר בממצאים שעשויים לשפוך אור על השאלה מדוע חולים בקורונה שסובלים מהשמנת יתר - עשויים להיפגע יותר מקורונה וכן מדוע צעירים עשויים להפוך לחולים במצב קשה.
"אולי זה עקב אכילס שהנגיף מנצל כדי להתחמק מהתגובות החיסוניות המגנות שלנו", אמרה ד"ר דיפ דיקסיט, פרופסור לרפואה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל. הממצא החדש רלוונטי במיוחד לארה"ב, שבה שיעורי ההשמנה נחשבים לגבוהים בעולם - רוב המבוגרים האמריקנים סובלים מעודף משקל ו-42% סובלים מהשמנה.
"זה בהחלט יכול להביא למחלה קשה", אמרה ד"ר קתרין בליש, פרופ' במרכז הרפואי של אוניברסיטת סטנפורד ואחת משני המחברים הבכירים של הדוח. "אנחנו רואים את אותם חלבונים דלקתיים בדמם של החולים ה שנוצרו בתגובה על הזיהום של הרקמות האלה. דלקת היא התגובה של הגוף לפולש, ולפעמים היא יכולה להיות כל כך נמרצת שהיא מזיקה יותר מהזיהום שגרם לה".
ד"ר בליש ערכה עם העמיתים ניסויים כדי לבדוק אם רקמות השומן שהתקבלו מחולים שעברו ניתוח בריאטרי עלולות להידבק בנגיף הקורונה ועקבה כיצד הגיבו סוגים שונים של תאים. מהניסויים עלה כי תאי השומן עצמם עלולים להידבק, אך לא נדבקו במיוחד. יחד עם זאת, תאי החיסון יכולים להיות נגועים והם פיתחו תגובה דלקתית חזקה. צוות המחקר השיג גם רקמת שומן מגופם של חולים אירופאים שהלכו לעולמם מקורונה את הנגיף בשומן של איברים שונים.