יומיים לפני ועידת האקלים בגלזגו ביום ראשון: ראש הממשלה נפתלי בנט ושרת האנרגיה קארין אלהרר הודיעו הבוקר (שישי) כי סיכמו על קביעת יעד לאומי של פליטת אפס גזי חממה, עד לשנת 2050. "משבר האקלים נוגע לחיים של כולנו, וגם לחיי ילדינו ונכדינו", אמר ראש הממשלה.
צעד זה מגיע בהמשך לתוכנית להפחתת פליטות גזי חממה ולהיערכות לשינויי האקלים שאישרה הממשלה בתחילת השבוע. לצורך כך שעד שנת 2050 ישראל תגיע לאיפוס פליטות הפחמן, מסרו רה"מ והשרה כי תימשך עבודת המטה הנרחבת בתחום. הגעה ליעד תחייב את כלל המשקים - אנרגיה, תחבורה, תעשייה, חקלאות ופסולת - לשורה רחבה של צעדים לצמצום הפליטות.
ביום ראשון ייצא ראש הממשלה לוועידת האו"ם לענייני אקלים בגלזגו, סקוטלנד, שבשולייה הוא צפוי להיפגש עם שורת מנהיגים וראשי מדינות, בהמ ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת הודו נרדרה מודי, נשיא צרפת מקרון וראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו.
בין הפעולות שהממשלה תנקוט לאיפוס הפליטות: פיתוח טכנולוגיות אגירת אנרגיה מתחדשת שתוכל לשמש לאורך כל השנה ופיתוח יכולת לכידת פחמן, לצד קידום תשתיות ירוקות, חינוך צרכני לחיסכון באנרגיה והשקעה במחקר ופיתוח של יזמים ישראלים הפועלים בתחום האנרגיה הירוקה.
"משבר האקלים נוגע לחיים של כולנו, וגם לחיי ילדינו ונכדינו", מסר בנט. "זה בנפשנו, ולכן אנחנו נדרשים לזה במלוא הנחישות. ישראל היא אומת החדשנות, וביכולתה לתרום לעולם מהכישרון ומהיצירתיות שיש רק לנו. עם היעד החדש, ישראל מתייצבת לצד מדינות העולם המפותחות שכבר פועלות להשגת היעד של 0 פליטות, ומאשררת את מחויבותה להסכם פריז ולהסכמות הבינלאומיות בנושא. אנחנו מתגייסים לטובת האתגר העולמי, מייצרים פתרונות טכנולוגיים ונרתמים כדי להשיג יעד חשוב זה".
בין המדינות שכבר הכריזו שבשנת 2050 הן יגיעו ל-0 פליטות גזי חממה: ארה"ב, קנדה, צרפת, אוסטרליה, גרמניה, אירלנד, אתיופיה ועוד.
השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג בירכה וכינתה את ההחלטה "היסטוריה": "מדינת ישראל מצטרפת לעולם ומתחייבת לאפס פליטות נטו עד לשנת 2050. היו התנגדויות וקשיים ובסוף הצלחנו להעביר את המסר שמדינת ישראל צריכה ויכולה לאפס את פליטות הפחמן ולהצטרף למאבק במשבר האקלים. זה טוב לעולם, זה טוב לנו, וזה בעיקר מחייב אותנו להשתנות. להפסיק עם פיתוח שדות הנפט והגז, ולחוקק חוק אקלים שיעגן את המחויבות של ישראל של איפוס הפליטות".
"זהו צעד מאתגר, אך מתבקש במאבק של מדינת ישראל במשבר האקלים", הוסיפה שרת האנרגיה קארין אלהרר. "אני בטוחה כי השקעה מסיבית בחדשנות, בשינוי הרגלי צריכת אנרגיה ובהסרת החסמים לקידום אנרגיות מתחדשות יצליחו להביא אותנו לאיפוס פליטות גזי חממה עד שנת 2050. ממשלת ישראל מחויבת למאבק במשבר האקלים למען עתיד ילדינו".
במסגרת עבודת המטה שנעשתה במטרה לגבש תכנית פעולה, נבדקו כ-2,000 תרחישים במודלים שונים ונלקחו בחשבון טכנולוגיות שונות, תחזיות לצריכת אנרגיה, אפשרויות שונות לפיתוח רשת החשמל, ועוד.