זה לא רק הרגיש ככה: חודש יולי 2021 היה החודש החם ביותר שאי פעם נמדד, כך אישרו מדענים של הממשל האמריקני. ממוצע הטמפרטורות העולמי ביולי היה גבוה בכמעט מעלה שלמה מהממוצע של המאה ה-20. מדובר בהשלכה נוספת של משבר האקלים שמשתולל ברחבי בעולם ומשפיע על תחומי חיים רבים.
ממוצע הטמפרטורות העולמי ביולי עמד על 16.7 מעלות, הרבה מעל הממוצע של המאה שעברה, שעמד על 15.8 מעלות, ומדובר במספר הגבוה ביותר שנמדד מאז שהחלו המדידות לפני 142 שנים. השיא הקודם נקבע גם הוא בחודש יולי, בשנת 2016. החודש שעבר היה החם ביותר שנמדד באסיה והשני הכי חם שנמדד באירופה. ביום רביעי נמדדה בסיציליה הטמפרטורה הגבוהה ביותר אי פעם על אדמת אירופה – 48.8 מעלות.
יולי הוא החודש החם ביותר בשנה מבחינה עולמית, והוא רק הולך ונהיה חם יותר. ממוצע הטמפרטורות בשבעת חודשי יולי האחרונים, מ-2015 ועד 2021, הוא הגבוה ביותר בהיסטוריה המתועדת. אחרי שחודשי יוני ויולי היו חריגים השנה במידת החום בהם, שנת 2021 היא השנה השישית הכי חמה מאז שהתחילו המדידות, וזה לאחר שהתחילה עם טמפרטורות נמוכות מהרגיל.
לפני כשבוע פורסם דו"ח האקלים של האו"ם, בו מאות מדענים ממדינות שונות התריעו יחדיו מפני נזקים בלתי הפיכים. משבר האקלים אף צפוי להיות חריף ומסוכן יותר במזרח התיכון – מדענים מעריכים כי עליית הטמפרטורות באזור תהיה גבוהה בכ-20% מהממוצע העולמי בשנים הבאות. העולם כולו סובל מהמשבר, ורצף של אסונות אקלים בחודשים האחרונים המחיש את עומק הבעיה הניצבת בפני האנושות.