אירוע הסיום של תוכנית "אקוטק" של עמותת "מחשבה טובה" שהתקיים השבוע במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים הציג פיתוחים טכנולוגיים מעניינים של בני נוער מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית. צוות השופטים בחר את שלושת הפרויקטים המובילים וחברי הקבוצה שזכו במקום הראשון קיבלו מחשבים ניידים כפרס. בין המיזמים הבולטים היו גם כמה מצילי חיים.
במקום הראשון זכה המיזם SMART GREEN. מדובר בפח מחזור חכם, המאפשר למי שמשתמש בו לצבור נקודות באפליקציה ולקבל תשלום. למקום השני הגיע T-Chair - ציפה לכיסא עם חיישני לחץ שרוטטים בזמן ישיבה לא תקינה. למקום השלישי נבחר Key.ping - רובוט-נחש שמכיל בתוכו אביזרים חיוניים להישרדות לכודים באתרים מוכי אסון, בעקבות רעידות אדמה וקריסת בניינים, עד להגעת חילוץ.
עוד פיתוחים חדשניים של בני הנוער שהשתתפו בתחרות וזכו לציון לשבח - צמיד מצוקה לנערות ונשים, שנראה כמו תכשיט, אך כולל חיבור אלקטרוני שמשמש כלחצן מצוקה; מיזם שמסייע בעת תאונת דרכים לקבל הנחיות מה נדרש לעשות, היכן המוסך הקרוב ופונה ישירות למשטרה ולאמבולנס אם נדרש; חיישן להצלת קשישים עריריים שעשוי ממגנט, כולל חיבור לרשת, מותקן על דלתות ומזהה אם אין תזוזה לזמן ממושך.
בין המשתתפים היו בני נוער מקבוצות התוכנית ביקנעם, לוד ושכונות רמות וקריית מנחם בירושלים ומכל המגזרים בחברה הישראלית. התוכנית נועדה לחשוף אותם לעולם ההיי-טק והאפשרויות הגלומות בו, והיא מבוססת על מודל עבודה של חונכות. בני הנוער המוכשרים נחשפו לכלים ופיתוחים טכנולוגיים חדשניים והעשירו את הידע שלהם בשימוש בתוכנות מתקדמות, כדי שיעניקו להם קרש קפיצה לעתיד.
מנכ"לית עמותת "מחשבה טובה", אורנית בן ישר, סיפרה כי "אחרי שנה מאתגרת, שבה לא ויתרנו לעצמנו ולבוגרי התכנית שהמשיכו לצבור ידע והתנסות, הגענו לרגע השיא של התוכנית, שמאפשרת רכישת ידע בצורה מעמיקה ויסודית וחשיפה מקרוב לעולם ההיי-טק ולדמויות מפתח בתוכו, דבר שמהווה עבור בני הנוער דוגמה והשראה למימוש עצמי והצלחה בחייהם הבוגרים. הם הפגינו בגרות וידע, לצד יזמות ,יצירתיות ויכולות טכנולוגיות ברמה גבוהה מאד בפיתוח המיזמים החדשניים שיצרו. אני גאה בהם, מאמינה שנשמע עליהם בעתיד ושהמיזמים שלהם עוד ישפיעו על חיינו".