גל שרפות חריג בהיקפו פוקד בימים האחרונים את יוון, שמתמודדת עם גל חום קיצוני. בעיר הבירה אתונה אלפי אנשים נאלצו להתפנות מבתיהם בעקבות התפשטות הלהבות, שסיכנו בתים בחלקה הצפוני של עיר הבירה. בעקבות המצב הקשה, האיחוד האירופי ישלח סיוע ליוונים ולמדינות נוספות באזור. גם ישראל הציעה לעזור, ושר הביטחון גנץ הבטיח: "ככל שיידרש סיוע נוסף, בדגש על סיוע אווירי או בנושא חילוץ והצלה - נעמוד לרשותם".
הגורם לשרפות הוא ככל הנראה גל החום הכבד, שעל פי היוונים הוא החמור ביותר ב-30 השנים האחרונות. לוחמי האש היוונים ניסו להשתלט על הדלקות שפרצו סמוך לאתונה, אך עד כה ללא הצלחה. האש הרסה קרוב ל-100 בתים, עשרות מכוניות וכ-30 בתי עסק. יחד עם זאת, ולמרות ההרס - לא דווח על נפגעים בנפש.
העשן הרב כיסה את עיר הבירה והעלה באופן ניכר את רמת זיהום האוויר, והרשויות הורו לאזרחים שסובלים מבעיות לב ונשימה להישאר בבתיהם. יתרה מזאת, אלפים נאלצו לעזוב את בתיהם בשל השרפות וכוחות ההצלה עברו מבית לבית כדי לוודא שאף אחד לא נותר מאחור. "זה פשוט גיהינום", סיפר אדם שעזב את ביתו.
האש לא מאיימת רק על שכונות מגורים, ועל פי הדיווחים גם אתרי תיירות ואתרים היסטוריים, כמו האקרופוליס, נסגרו לחלק משעות היום בשל החום הכבד והזיהום. נוסף על כך, כבאים שהגיעו למנזר באחד האיים דיווחו כי הנזירים סירבו להתפנות למרות העשן הכבד והסכנה שנשקפה לחייהם.
בעקבות השרפות שפרצו במדינות נוספות באגן הים התיכון – הודיע האיחוד האירופי שישלח סיוע ליוון ולמדינות נוספות שיזדקקו לכך כמו איטליה, אלבניה וצפון מקדוניה. בהתאם לזאת, מטוסי כיבוי ולוחמי אש מהולנד, קפריסין, צ'כיה, צרפת וסלובניה נשלחו כדי לעזור להשתלט על השרפות הרבות.
גם בישראל ערים לאתגר שעומד בפני יוון, והציעו לסייע. שר הביטחון בני גנץ שוחח עם שר ההגנה היווני ניקולס פנגיוטופולוס, שהודה לגנץ על ההצעה לסייע. "ככל שיידרש סיוע נוסף בדגש על סיוע אווירי או בנושא חילוץ והצלה - נעמוד לרשותם", הבטיח גנץ.
שוחחתי עם שר ההגנה היווני ניקולס פנגיוטופולוס בעקבות גל השריפות שפוקד את המדינה. שר ההגנה עדכן אותי שבימים האחרונים פרצו ביוון מעל 80 שריפות, והודה על הצעת הסיוע של ישראל לאספקת חומרים מעכבי בעירה.
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) August 4, 2021
ככל שיידרש סיוע נוסף, בדגש על סיוע אווירי או בנושא חילוץ והצלה - נעמוד לרשותם. pic.twitter.com/PnzujOuF7X
לאחר השיחה של גנץ, נשיא המדינה יצחק הרצוג נדרש לנושא גם הוא ושוחח עם נשיאת יוון קתרינה סקלארופולו. השניים דיברו על "המחיר החמור שגובה ההתחממות הגלובלית ועל החובה לשתף פעולה במאבק בנושא". הנשיא ביקש לשלוח חיזוקים מישראל לאזרחי יוון והדגיש: "מדינת ישראל עומדת לצידכם, בייחוד בעת הזו. כולי תקווה כי ניתן יהיה לצאת במהרה ככל הניתן מהמצב הנוכחי".