ביום השלום הבין-לאומי שחל בתחילת השבוע, כמו בכל שנה מצלצלים בפעמון השלום היפני במטה האו"ם בניו-יורק. בהכנות למסע התבקש איתן סטיבה לבחור פריטים אישיים אותם ירצה לקחת לחלל. לאחר מחשבה, הוא החליט לקחת מספר פריטים וביניהם דגם מוקטן של פעמון השלום שיוצר במיוחד במדפסת תלת ממד. עבור סטיבה מדובר בסגירת מעגל לאחר שאביו היה שבוי ביפן בתקופת מלחמת העולם השניה.
איתן סיפר כי הוא רואה חשיבות רבה בהבאת הפעמון: "משימת ״רקיע״ לתחנת החלל הבין-לאומית הינה הזדמנות להעלות את המודעות לערכים משמעותיים גם באמצעות פריטים שאקח איתי. אקח מעט מאד פריטים שמשקלם הכולל מוגבל לקילו וחצי. בחרתי בפעמון שלום עולמי קטן שמייצג עבורי את החשיבות של המאמץ להשכנת שלום, כפי שאמר ראש הממשלה בגין לקראת ביקורו של נשיא מצרים בשנת 1977 ״המלחמה היא נמנעת, השלום הוא בלתי נמנע״.
ענבל קרייס, מנהלת המשימה המדעית של רקיע ומנהלת החדשנות של חטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית: "אנו גאים לשלוח את פעמון השלום לתחנת החלל הבין-לאומית, שמהווה סמל לאחדות ולקדמה טכנולוגיות. משימת רקיע מביאה לחלל טכנולוגיה ישראלית פורצת דרך, שמסמלת גם את ערכי השלום והאחווה בין העמים".
"הפעמון עצמו הודפס בטכנולוגיית תלת ממד במתכת ייחודית בחטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית", אומרת קרייס. "במדפסת עושים שימוש תדיר להדפסת חלקי לוויינים ובאמצעותה ניתן לתכנן ולהפיק חלקים בגאומטריה ייחודית ולהדפיסם. ההדפסה התלת ממד של פעמון השלום מהווה עוד נתיב לקדמה הישראלית והשימושים הרבים שאפשר לעשות בטכנולוגיות מתקדמות".
הבחירה בפעמון השלום אינה מקרית, לאיתן קשר מיוחד לנושא, כיוון שאביו, אהוד סטיבה ז"ל, היה שבוי ביפן בתקופת מלחמת העולם השנייה. לפני מספר שנים, איתן יזם את הבאת הפעמון לישראל, ולמעשה בפעם הראשונה צלילי הפעמון היפני נשמעו בקרית אדם, מרכז מחקר, לימוד אבחון וטיפול בעיר לוד בטקס מיוחד שנערך במקום.
יום השלום הבינלאומי נקבע לראשונה בשנת 1991 על ידי מזכ"ל האו"ם דאז קופי ענאן והוא נחגג על ידי אומות רבות ומספר רב של קבוצות שוחרות שלום. בשנת 2013 הוקדש היום על ידי המזכיר הכללי של האו"ם דאז מר באן קח מון לחינוך לשלום, האמצעי המרכזי במניעת מלחמה. הפעמון שמשקלו כ-350 ק"ג מיוצר ביפן מהתכת מטבעות ומדליות שנתרמו ממדינות שונות בעולם, בהן ישראל, התומכות במטרה נעלה זו כ-"תזכורת למחיר האנושי הכואב של המלחמה". על צדו של הפעמון נחרט ביפנית, "יחי השלום העולמי המוחלט".
בשבועות האחרונים החל סטיבה את הכשרתו לקראת הנסיעה לחלל, במסגרתה יעבור סדרת אימונים מרוכזת בארה"ב, גרמניה ורוסיה ובסופה ימריא לחלל יחד עם צוות Ax1.
את המשימה הבינלאומית יזמה ומובילה חברת Axiom Space. בהגיעם לחלל הנוסעים ישהו בתחנת החלל הבינלאומית (International Space Station - ISS). לצד איתן סטיבה, ייקחו חלק במשימה שני אסטרונאוטים פרטיים נוספים. מפקד המשימה מטעם החברה הוא האסטרונאוט האמריקני הוותיק וסגן נשיא Axiom Space, מייקל לופז אלגריה. ללופז-אלגריה יותר מ-40 שנות ניסיון בעולמות התעופה והחלל.