סלט תולעים וחגבים מצופים בשוקולד: בעולם הקולינריה מחפשים כל הזמן איך לחדש, איך לרגש ובמיוחד איך להפתיע. המסעדה החדשה של השף הצרפתי לורן ווייט בפריז עונה על כל הפרמטרים עם תפריט מפתיע ויש שיגידו גם מגעיל שמורכב רובו מחרקים. השף ווייט: "זה מאוד טעים ובעיקר מעניין".
המנות שמוגשות במסעדה בפריז לא מיועדות לבעלי לב חלש אבל עשויות להצביע לאן עולם הקולינריה צועד. אם אתם רגילים לפסטה שעשויה מקמח רגיל אז תופתעו לגלות שהפסטה עשויה מקמח תולעים והיא מגיעה בליווי בטטה וכמובן זחלים מוקפצים. "לא הרבה אנשים יכולים להגיד שהם לא אוהבים את זה", אמר ווייט. "אני מגדל את התולעים שלי בעצמי, מאכיל אותם בשיבולת שועל, דייסה וירקות".
Laurent Veyet's tasting menu is not for the faint-hearted, but may point to the future of feeding a booming world population. Read more https://t.co/eFut4x0FCT pic.twitter.com/I10plOfY3f
— Reuters India (@ReutersIndia) June 1, 2021
הרשות האירופית לבטיחות מזון (EFSA) אישרה את כל המנות במסעדה ואמרה כי אין בהם סכנה בריאותית. למרות שהיו לה הסתייגויות תחילה, בסופו של דבר היא נתנה את אישורה ל-12 מוצרי מזון המבוססים על חרקים. "הם יכולים לסייע לנו לעבור למערכת מזון בריאה ומזיקה פחות לסביבה, להוריד את פליטת הפחמן", הסביר סטפן דה קיימרקר, דובר הרשות.
השימוש בתולעים מגוון מאוד ואפשר לבשל ארוחות שלמות על בסיס חומר הגלם הזה. סלט תולעים למשל היא מנה שבמסעדה הצרפתית ממליצים עליה מאוד, גם תולעים בקארי וכמובן פסטת תולעים. אומנם התולעים הם חומר הגלם המרכזי במסעדה אבל לא תופתעו לשמוע על סלט הסרטנים עם התולעת הצהובה, חגבים פריכים על מצע ירקות וכמובן על הקינוח הפופולרי במקום, חגבים מצופים שוקולד. מבחינת השף הצרפתי האתגר הוא כפול, גם לזכות באהבת הקהל וגם להרגיל אותם לטעם החרקים ולמרקם הלא מאוד מקובל שלהם.