להקות ארבה נחתו בערבה: בסוף השבוע חוו תושבי הערבה הדרומית ועד אילת במחזה מיוחד במינו: להקות ארבה נחתו במושב פארן והגיעו גם לשטחים החקלאיים בדרום. ככל הנראה מקורן במזרח אפריקה ובערב הסעודית, ששם בעיקר נפוץ הארבה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הארבה גורם לנזק רב ואוכל מדי יום מזון בכמות השווה למשקלו. תפוצתו הנרחבת, קרובה ל-30 מיליון קמ"ר ב-60 מדינות, ומספר הבוגרים יכול לנוע בין 40 ועד 80 מיליון בלהקה על כל קמ"ר. נחילי ארבה לא מסכנים בני אדם ובעלי חיים, ומהווים רק מטרד באוויר ומזיק לחקלאות.
בעונה זו של השנה, שבה הטמפרטורות עולות ואחוזי הלחות יורדים, מספיקה רוח מכיוון מתאים כדי שחלק קטן מהנחילים הגדולים יגיעו באופן מקומי גם לדרום הארץ. על פי תחזיות המומחים הנוכחיות, אין צפי להגעת נחיל משמעותי בזמן הקרוב לארץ - אך העניין נמצא במעקב מתמיד. ישנם רק מינים בודדים מבין אלפי סוגי חגבים שיודעים להתארגן בנחילים גדולים ולהיקרא "ארבה", שעלול להוות מטרד חקלאי ואף סכנה ליבולים בכמויות גדולות - אך אין לתופעה השפעה בריאותית לאדם.
עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, הסביר כי הפרטים שמגיעים הם בוגרים לדבריו, ניתן לראות זאת על ידי צבעם הצהוב המוחלט וביכולת התעופה הטובה. "באזור קיבוץ לוטן נראו מאות שרקרקים שעושים את דרכם בימים אלו מאפריקה לאירופה, חונים על הגדרות של היישוב וצדים ארבה נודד שנוחת באזור. גם עבור חיות הבר המדבריות מדובר בפסטיבל חלבון מטורף. בדומה לשרקרקים, עופות נודדים ניזונים מהארבה תוך כדי תנועה צפונה".