מסקר חדשות 12 שפרסמנו אמש (ראשון), עולה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, מפלגת הליכוד הייתה המפלגה הגדולה בישראל - עם 24 מנדטים. מפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן מתחזקת ועולה ל-16 מנדטים וגם למקום השני מבחינת גודל המפלגה, כשמיד אחריה יש עתיד של יאיר לפיד עם 14 מנדטים.
המחנה הממלכתי בראשותו של בני גנץ נחלשת במנדט ועומדת כעת על 14 מנדטים, כמו גם מפלגת ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן. מפלגות ש"ס ועוצמה יהודית זוכות ל-10 מנדטים כל אחת, יהדות התורה זוכה ל-8 מנדטים, ואילו המפלגות הערביות חד"ש-תע"ל ורע"ם גורפות 5 מנדטים כל אחת. הציונות הדתית של שר האוצר סמוטריץ' לא עוברת לפי סקר זה את אחוז החסימה.
במצב זה, לגוש האופוזיציה הנוכחי יש 63 מנדטים לעומת 52 של הקואליציה הנוכחית, מבלי להחשיב את חד"ש-תע"ל שכאמור לה יש 5 מנדטים.
משיבי הסקר נשאלו את אותה השאלה, אך הפעם בתוספת קיומה של רשימה חדשה בראשות נפתלי בנט. במצב זה, "בנט 2026", השם הזמני שאותו נתן רה"מ לשעבר למפלגה שרשם בשבוע שעבר, הייתה זוכה ל-23 מנדטים ומתברגת במקום הראשון מבחינת גודל המפלגה. הליכוד מיד אחריה עם 22 מנדטים, הדמוקרטים עם 13, ש"ס עם 10, ישראל ביתנו ועוצמה יהודית כל אחת עם 9, יש עתיד, המחנה הממלכתי ויהדות התורה כל אחת עם 8, וחד"ש-תע"ל ורע"ם נשארות עם 5 מנדטים.
בעצם, מפלגתו של בנט "גונבת" קולות מהליכוד ומעוצמה יהודית, אך בעיקר מהחברות באופוזיציה - הדמוקרטים, יש עתיד, המחנה הממלכתי וישראל ביתנו. במצב זה, לגוש האופוזיציה הנוכחי יש 71 מנדטים לעומת 49 של הקואליציה הנוכחית, מבלי להחשיב את חד"ש-תע"ל שכאמור לה יש 5 מנדטים.
קטארגייט
ברקע פרשת קטארגייט, נשאלו המשיבים האם לדעתם קטאר מהווה מדינת אויב לישראל. 62% ממצביעי הקואליציה השיבו כן, לעומת 15% שענו שלא. באופוזיציה, 65% סברו שקטאר היא מדינת אויב, לעומת 14% שחשבו שלא.
עוד נשאלו האם מתן שירותיהם של יועצים מלשכת רה"מ לקטאר, ללא קשר לנושא הפלילי אך עדיין בזמן מלחמה - הינו בעייתי. בין אלו שמגדירים את עצמם כימנים לבין אלו שמגדירים את עצמם כמרכז שמאל לא היה הבדל ניכר, ורובם המוחלט חשב שזהו אכן עניין בעייתי. עם זאת, בין מצביעי הקואליציה למצביעי האופוזיציה היה הבדל משמעותי: בעוד ש-84% ממצביעי האופוזיציה סברו שמתן שירותים כאלו לקטאר הינו בעייתי, 58% ממצביעי הקואליציה סברו שזהו המצב.

הנשאלים אף התבקשו לבחור איזו מבין שתי הטענות נכונה: פיטורי ראש השב"כ נועדו למנוע את פרשת קטארגייט, או שמא פרשת קטארגייט נועדה למנוע את פיטורי ראש השב"כ. בעוד שמצביעי האופוזיציה סברו ברובם (67%) שהפיטורים נועדו למנוע את הפרשה, רוב מצביעי הקואליציה (47%) ענו שההפך הוא הנכון. כמו כן, 11% בכל צד סברו ההפך מרוב הקבוצה שלהם. עם זאת, 42% ממצביעי הקואליציה ענו שהם לא יודעים אילו מהטענות נכונה, כשאצל מצביעי האופוזיציה אחוז זה עומד על 22% - ומשקף עמדה החלטית יותר.
פער בשיעור התמיכה בעסקה תמורת סיום המלחמה
לסיום נשאלו המשיבים עם הם תומכים או מתנגדים לעסקה להחזרת כל החטופים תמורת סיום המלחמה. 90% ממצביעי האופוזיציה ענו שהם סה"כ תומכים בעסקה שכזו, לעומת 52% ממצביעי הקואליציה שענו באופן דומה. כשנשאלו אם הם סה"כ מתנגדים, 34% ממצביעי הקואליציה הסכימו לעומת 7% בלבד ממצביעי האופוזיציה שענו באופן דומה.
תגובות