במשך שעות קיים יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' התייעצויות באשר לשאלה מה לעשות לגבי העסקה. אתמול בשעות הבוקר הכניס בן גביר את סמוטריץ' למלכוד, כאשר הציע לו לפרוש יחד מהממשלה אם נתניהו יילך לעסקה, ובכך לנסות לסכל אותה. סמוטריץ' ומפלגתו מנגד לא אמרו בהודעתם שיפרשו מהממשלה אלא רק שיתנגדו לעסקה ו"לא יהיו חלק ממנה" משום שהיא "קטסטרופה לביטחון המדינה". הבוקר (רביעי) התייחס סמוטריץ' לפעולותיו מאחורי הקלעים, ולא אמר משהו חד משמעי באשר להחלטתו בהמשך. "זו שעה גורלית לעתיד המדינה", הוא כתב. "אני עוסק באיך מנצחים".
"אנחנו בשעה מכרעת וגורלית לביטחונה, לעתידה ולקיומה של מדינת ישראל", כתב סמוטריץ'. "מה שעומד נגד עיניי, זה דבר אחד בלבד, ואני עוסק בו בדחילו ורחימו, וזה איך מגשימים את מלוא מטרות המלחמה - ניצחון מוחלט, השמדה מוחלטת של חמאס צבאית ואזרחית והשבת כל חטופינו הביתה".
"באופן טבעי וכדרכי ברגעים האלה, אני עושה את הדברים האלה בשקט, בחדרים הסגורים, בשיח מאוד ענייני, רציני, נוקב ומעמיק. הדבר היחיד שמעסיק אותי הוא איך מנצחים, איך משמידים את חמאס, את מחזירים את כל חטופינו הביתה, לא אנוח ולא אשקוט עד להשגת היעדים הללו".
שעות של הכרעה - "כל צד מנסה למקסם רווחים"
בעולם מתרבים הדיווחים על העסקה הנרקמת ועל תוכנה. בסוכנות הידיעות AP דווח הבוקר כי חמאס השיב "כן" לטיוטת ההסכם, אך גורמים בישראל אומרים שעדיין מתקיימים דיונים על הפרטים, ורומזים שחלק מהם עשויים להשתנות.
בוושינגטון פוסט דווח כי כעת, רגע לפני חתימה אפשרית על הטיוטה, כל צד מנסה למקסם רווחים. "ישראל וחמאס מנסים להשיג משהו ברגע האחרון", צוטט גורם שמעורה בפרטים. "חמאס וישראל הסכימו על הטיוטה הסופית", נכתב אבל לפי גורם מצרי יש עדיין נושאים שעליהם דנים: שמות האסירים שישראל תשחרר, כמה פלסטינים יורשו לחזור מדרום הרצועה לצפונה ומהו בדיוק המנגנון שימנע ממחבלים לנוע צפונה גם כן.
לפי הדיווח, ישראל רוצה ש"צד שלישי" יבדוק את הרכבים שינועו צפונה משום שהיא לא סומכת על הרשות הפלסטינית בנושא הזה.
נושא נוסף שעדיין מתקיימים לגביו דיונים הוא מהי המדינה שאליה יוגלו בכירי חמאס מרצועת עזה.
בעיתון הלבנוני "אל אחבאר" נכתב כי הנהגת חמאס הודיעה למתווכות בעל פה על אישורה לטיוטת ההסכם, אבל עדיין לא חתמה על המסמכים הדרושים, כי היא ממתינה למפות המפורטות, מחשש שישראל תתחמק מהתחייבויותיה או שהפרטים יישארו מעורפלים, ואז ייתכן שיהיה ניסיון "הונאה ישראלי".
עם זאת, אותם מקורות ציינו כי "לא סביר שסוגיה טכנית זו תפריע לחתימה על ההסכם, שעשויה לקרות בכל רגע וככל הנראה ייחתם הסכם בתוך פרק זמן של 48 שעות לכל היותר"