ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה הבוקר (רביעי) את החזרת הצעת חוק יסוד השפיטה מהכנסת בחזרה לוועדה, על רקע פרסום מתווה סער-לוין לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. במסגרת הוועדה, הח"כים מהקואליציה (אחרי הודעת ראשי האופוזיציה כי יחרימו את הדיון) אישרו את ההצעה לחדש את הדיון לקריאות שנייה ושלישית על הצעת חוק יסוד: השפיטה (תיקון מספר 3) ובהצעת חוק בתי המשפט.
ב-27.3.23, אישרה ועדת החוקה לקריאות שניה ושלישית את הצעת החוק לתיקון חוק יסוד: השפיטה והצעת חוק משלימה לתיקון חוק בתי המשפט ובמסגרתן ההסדר העוסק בהרכב הוועדה לבחירת שופטים. מכיוון שההצעה הונחה על שולחן הכנסת, וטרם הובאה להצבעת המליאה בקריאה שנייה, הוועדה רשאית לחדש את דיוניה בהצעת החוק.
בהודעה שפרסמו ראשי סיעות האופוזיציה בעניין הדיון, הם כתבו כי יחרימו אותו: "מאחר שמדובר בדיון אגב הסכמות שהקואליציה הגיעה אליהן בתוך עצמה בלבד, אין אנו רואים טעם לנוכחות האופוזיציה בדיון המושך את החוק מסדר יומה של המליאה ומשיב אותו לוועדה. האופוזיציה תגיע בהמשך לדיונים שיעסקו במהות החוק ולא בפרוצדורה".
חה"כ גלעד קריב (הדמוקרטים) החבר בוועדה, הוסיף: "בשעה שגורלם של אחינו החטופים והחטופות תלוי בין חיים ומוות, עצם העיסוק בוועדה למינוי שופטים הוא תלוש ובלתי מתקבל על הדעת".
כינוס הוועדה התקיים כאמור על רקע הפרסום בשבוע שעבר את המתווה של שר המשפטים יריב לוין ושר החוץ גדעון סער. לפי המתווה מוצע שהרכב הוועדה לבחירת שופטים ישונה, כך ששני נציגי לשכת עורכי הדין יוחלפו בשני עורכי שייבחרו בידי חברי הכנסת, ויהיה עורך דין אחד מטעם הקואליציה ועורך דין אחד מטעם האופוזיציה.
היוזמה למתווה שהובאה בידי השר לשעבר יזהר שי ותא"ל במיל' דדי שמחי, הורים שכולים שאיבדו את בניהם הלוחמים ב-7 באוקטובר, זכתה לתמיכה של רבים בקואליציה, אולם להסתייגות או התנגדות מצד חברים באופוזיציה, בלשכת עורכי הדין, ובמערכת המשפט לשעבר.
כך למשל שופטת העליון בדימוס ענת ברון תקפה את המתווה השבוע, וטענה: "המשמעות היא שהממשלה והכנסת ישלטו באופן מוחלט בהליך המינוי. זו השתלטות פוליטית על הוועדה למינוי שופטים, פוליטיזציה מלא-מלא והתחלת הסוף להפרדת הרשויות. על דמוקרטיה לא מתפשרים. לא מדובר ברפורמה משפטית, אלא בהפיכה משטריתעל דמוקרטיה לא מתפשרים. לא מדובר ברפורמה משפטית, אלא בהפיכה משטרית".