אחרי שח"כים במפלגתו הביאו לפירוק הממשלה הקודמת, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט מנסה ללמוד מטעויות העבר - ובוחר את שותפיו העתידיים באמצעות מיונים קפדניים, כך נודע היום (שלישי) ל-N12. בנט החליט להעביר את המועמדים לתפקידים בכירים במטה ולרשימה שלו מיונים שמקובלים בחברות השמה שממיינות עובדים לחברות הייטק שבהם מספר שלבים.

עבור המשימה, הוא גייס לצידו את אחת מהנשים הבכירות בענף ההשמה וכוח האדם. היא כבר מקיימת פגישות עם מועמדים פוטנציאליים למיזם הפוליטי החדש של בנט שצפוי לצאת לאור בבחירות הבאות. בהמשך המועמדים צפויים לעבור שורה של מבדקים נוספים. מועמדים שרצו להצטרף לבנט העידו בשיחה עם N12 שכבר נשלחו לפגישה עימה.

גורם שהיה מעורב בתהליך מתח ביקורת על המהלך בטענה שתהליכי קבלה כאלה אמורים להיות מבוססי אמון וניסיון. "כנראה בנט לא סומך על עצמו", אמר. מנגד, בסביבת ראש הממשלה לשעבר רואים בסוגיית בחירת האנשים קריטית מאוד, וסבורים שזו הדרך הנכונה להתמודד עם טעויות העבר.

נפתלי בנט וסיעת ימינה בישיבה של המפלגה (צילום: n12)
בנט מנסה ללמוד מטעויות העבר. חברי ימינה במהלך הקורונה, לפני שסילמן ושיקלי פרשו | צילום: n12

עוד טוענים בסביבת ראש הממשלה לשעבר שאלה רק תהליכים ראשוניים, ובנט טרם התחיל להרכיב את הרשימה. נוסף על כך, בעקבות כניסתו של סער לממשלה וההערכה שהבחירות לא יתרחשו בקרוב, בנט ימשיך בהליכי המיון הראשוניים אך יימנע מקבלת החלטות עד שתתבהר תמונת המצב הפוליטית.

שיקלי נכנס לפוליטיקה באמצעות מפלגת ימינה של בנט שזכתה ל-7 מנדטים בבחירות הקודמות, במרץ 2021. ממש בתחילת הקדנציה שיקלי פרש הלכה למעשה, ובהמשך ימינה הכריזה עליו כפורש. בהמשך הודיעה גם עידית סילמן שהיא פורשת בעקבות "חוסר הגיבוי מצד בנט בנושא הכנסת חמץ לבתי החולים". בשל כך הקואליציה איבדה את הרוב בכנסת, מה שהוביל בסופו של דבר לנפילת הממשלה. גם שיקלי וגם סילמן מכהנים כיום כשרים בממשלת נתניהו.