ישראל הודיעה הערב (רביעי) לבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג כי בכוונתה לערער על צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. הערעור יתמקד בסמכות בית הדין ובעקרון המשלימות, ולא בעצם הוצאת הצווים.
מלשכתו של נתניהו נמסר כי "מדינת ישראל כופרת בסמכותו של בית הדין הפלילי הבין-לאומי ובלגיטימיות של צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר".
עוד נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם בלשכתו בירושלים. הסנאטור עדכן את ראש הממשלה בשורת מהלכים שהוא מקדם בקונגרס האמריקני נגד בית הדין הפלילי הבין-לאומי ונגד מדינות שישתפו עמו פעולה. במקביל למהלכים בקונגרס, ישראל הגישה היום לבית הדין הפלילי הבין-לאומי הודעה על כוונתה לערער לבית הדין יחד עם דרישה לעיכוב ביצוע צווי המעצר.
"הודעת הערעור של ישראל חושפת בפירוט עד כמה ההחלטה על הוצאת צווי המעצר הייתה מופרכת וחסרת-בסיס עובדתי או משפטי כלשהו. ככל שבית הדין ידחה את הפנייה, הדבר ימחיש עוד יותר לידידי ישראל בארה"ב ובעולם עד כמה בית הדין הפלילי הבינלאומי מוטה נגד מדינת ישראל".
במקביל, שר החוץ הצרפתי ז'אן נואל-בארו רמז על אפשרות להעניק חסינות למנהיגים מסוימים. בריאיון לרדיו Franceinfo אמר כי ההחלטה תהיה בידי רשויות המשפט.
חוות דעת משפטית שפורסמה באוסטרליה טוענת כי התובע הראשי במדינה רשאי שלא לציית לצווי המעצר. מומחים משפטיים מתחו ביקורת על האג, בטענה להטיה בהוצאת הצווים.
צווי המעצר, שהוצאו ביום חמישי, מייחסים לנתניהו ולגלנט פשעי מלחמה במבצע בעזה, כולל שימוש בהרעבה ככלי מלחמה. בעקבות הצווים, השניים מנועים מלהגיע ל-124 מדינות המכירות בסמכות האג, ביניהן מדינות האיחוד האירופי, בריטניה, קנדה ואוסטרליה.
ישראל נדרשת להגיש את הערעור תוך חמישה ימים ממתן ההחלטה, ומבקשת להקפיא את הצווים עד למתן החלטה סופית.