גל החקיקות של הקואליציה גובר, וכך גם העימות עם הייעוץ המשפטי לממשלה: ועדת השרים לענייני חקיקה התכנסה היום (ראשון) ואישרה להמשיך ולקדם עוד שני חוקים שנויים במחלוקת - סגירת תאגיד "כאן" והפרטת השידור הציבורי, וכן את "החוק הצרפתי" שקובע שניתן יהיה לחקור או לתבוע ח"כים - רק באישור אקטיבי של 90 ח"כים.

בוועדה השתתפה נציגת היועמ"שית אביטל סומפולינסקי, שהודיעה כי היא מתנגדת להצעה של חה"כ גוטליב להקשות על פתיחת חקירות נגד נבחרי ציבור. היא הציעה לשרים להקים ועדה ייעודית שתדון בסוגיית החסינות, כך שלא חברי כנסת ידונו על כך בעצמם.

כך אמרה סומפולינסקי: "לא בכל מקום אנחנו מבקשים להקים ועדה ציבורית, אבל כשאתה מדבר על חסינות, המשמעות היא שבעצם הכנסת מחוקקת לעצמה. יש כל מיני דרכים לנטרל את הקושי הזה, בזה שחברי הכנסת קובעים לעצמם את הזכויות שלהם. שוב פעם, גם כשהחסינות, יש לה את הרציונלים שלה, אז יש היגיון רב במצב כזה, בהקמת ועדה ציבורית שתבחן את הדברים".

ח"כ טלי גוטליב ושר התקשורת שלמה קרעי (צילום: יונתן זינדל, חיים גולדברג, פלאש 90)
ח"כ טלי גוטליב ושר התקשורת שלמה קרעי | צילום: יונתן זינדל, חיים גולדברג, פלאש 90

שר התקשורת שלמה קרעי אמר: "אני יושב הראש. אולי זאת הזדמנות להקים באמת ועדה ציבורית שתדון בגבולות הגזרה של בג"ץ, של היועצת המשפטית לממשלה, שהרבה פעמים נראה שהם חורגים מגבולות המנדט המשפטי שהוענק להם".

שר המשפטים יריב לוין טען כי "צריך לעשות פה הרבה מאוד עבודה, כדי אולי לעדן חלק מהדברים. אני לא טוען שזה הסדר מושלם. עצם הצורך לעשות פה איזשהו שינוי, ולהשיב לחסינות משהו מהמעמד והעוצמה שהייתה לה. אני בעד ואני חושב שהדבר הזה הכרחי במציאות שאנחנו נמצאים".

יריב לוין (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
יריב לוין | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

באותו דיון אושר גם חוק הפרטת "כאן", שמשמעותו היא סגירת תאגיד השידור הציבורי. בחלק זה של הדיון, השר קרעי התייחס גם להחלטת הממשלה שלא לפרסם יותר בעיתון "הארץ" - והודיע כי נבחרי הציבור יכולים לשנות את שיטת המשטר, אם רק ירצו.

"אתה יודע, היום אישרו הצהרה על עיתון 'הארץ' בממשלה", אמר קרעי. "למה הצהרה? כי שנה שלמה אני מחכה לחוות דעת מהייעוץ המשפטי לממשלה על הצעת מחליטים להפסיק את המימון לעיתון 'הארץ', והם מסרבים לכתוב. כמו שהיא אמרה היום, בתואנה שהיא של מפלגה, בתואנה פוליטית. אנחנו חושבים שזה שינוי משטרי. בסדר? אנחנו נבחרי ציבור, אנחנו יכולים גם לשנות את המשטר אם נרצה ולקבוע דברים שישתנו בהתנהלות ובדרך".