הצהרת ראש הממשלה על פיטורי גלנט זעזעה את אמות הסיפים של המערכת הפוליטית והוציאו את הציבור לרחובות. כמו ב"ליל גלנט" הראשון, גם שלשום מאות אלפים יצאו להפגין. סקר מיוחד של "המהדורה המרכזית" חושף כמה באמת מתנגדים למהלך, מה חושב הציבור על מינויו של השר כ"ץ וכיצד השפיעו הפיטורים על מצב המנדטים. הנתונים המלאים.
אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, המפלגה הגדולה ביותר הייתה הליכוד עם 25 מנדטים (ירידה של מנדט אחד לעומת הסקר שפורסם בשבוע שעבר). מיד אחריה המחנה הממלכתי עם 20 מנדטים ויש עתיד עם 15 מנדטים. עוד עולה מהסקר שאם נפתלי בנט היה מקים מפלגה, זו הייתה המפלגה השנייה בגודלה עם 21 מנדטים. משמע לוקח 4 מנדטים מגוש נתניהו.
בהמשך הרשימה: ש"ס והדמוקרטים עם 10 מנדטים לכל אחת, ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן שנחלשת שוב וזוכה ל-9 מנדטים, יהדות התורה עם 8 מנדטים, עוצמה יהודית עם 6 מנדטים וחד"ש-תעל והרשימה הערבית המאוחדת עם 5 מנדטים לכל אחד. מתחת לאחוז החסימה – הציונות הדתית ובל"ד עם 2.8%. מבחינת מפת הגושים, האופוזיציה זוכה ל-69 מנדטים עם חד"ש-תע"ל (64 בלעדיה) והקואליציה זוכה ל-51 מנדטים.
גלנט פוטר, הציבור - לצדו
רוב המשיבים לסקר (55%) הביעו התנגדות להדחתו של שר הביטחון – 44% מהם מתנגדים בתוקף. מבחינת התפלגות הגושים 58% מהתומכים במהלך – מצביעי גוש נתניהו, 87% מהמתנגדים – מצביעי גוש מתנגדי נתניהו. 13% מכלל המשיבים נמנעו מלהשיב.
ובאשר למינויו של שר החוץ ישראל כ"ץ לתפקיד שר הביטחון – 17 בלבד מכלל המשיבים הביעו תמיכה במינוי החדש. 56% טענו שגלנט צריך להמשיך בתפקידו ו-27% נמנעו מלהשיב. מבחינת התפלגות הגושים, מצביעי גוש נתניהו חלוקים בדעתם: 31% תומכים בהישארות גלנט, 32% תומכים בכ"ץ ו-37% לא יודעים במי לבחור. לעומת זאת, בגוש מתנגדי נתניהו רוב מוצק של 86% תומכים בהישארותו של גלנט בתפקידו.
ראש הממשלה טען כי הסיבה לפיטורים היא "פערים משמעותיים בניהול המערכה", אך נראה שהציבור ברובו – לא מאמין. מחצית מהמשיבים סבורים כי הסיבה היא התנגדותו של גלנט לחוק הפטור מגיוס חרדים, לעומת 39% שהאמינו כי הסיבה היא הבדל השקפות בין רה"מ לשר המודח.
טראמפ ניצח ובישראל מרוצים
הישראלים התעוררו אתמול לניצחון המוחץ וההיסטורי של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות – ו-67% מהנשאלים השיבו שהם מאוד מרוצים. לעומתם 18% היו לא מרוצים, מתוכם 10% בלבד כלל לא מרוצים. ל-15% לא הייתה עמדה חד-משמעית באשר לניצחון המועמד הרפובליקני.
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 06.11.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 502
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי+טלפוני