היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה פנתה היום (שלישי) במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו הזהירה כי "החלטות ממשלה משמעותיות מתקבלות בתהליכי עבודה משובשים שפוגעים בציבור". היא הבהירה כי "הכללים נפרמים. יש להשיב את הדברים למסלולם" והדגישה: "לא ניתן להסתמך על חוות דעת משפטית של גורם פרטי או של מזכיר הממשלה כבסיס לקבלת החלטות". בהרב-מיארה התייחסה לחשש מפעולות שעלולות להביא למלחמה שמתקבלות ללא כינוס של הקבינט.
במכתב לראש הממשלה קבעה היועמ"שית כי חלק מהחלטות הממשלה מתקבלות מבלי שקדמה להן עבודת מטה מקצועית, וכן בהסתמך על חוות דעת משפטית של מי שאינו מוסמך לכך, כמו גורמים פרטיים או מזכיר הממשלה. "התוצאה היא הפרת דין ופגיעה בציבור". היא הוסיפה כי היא התריעה בעבר על שיבוש תהליכי העבודה בממשלה, אך ציינה כי "לאחרונה הגיעו הדברים לנקודת קיצון".
בהרב-מיארה נתנה כדוגמה את החלטת הממשלה בעניין גיוס בני הישיבות, שאותה ביטל ביהמ"ש העליון, והתייחסה לחוות דעת משפטית שנתן מזכיר הממשלה שהייתה "בעלת השלכות כבדות משקל בתחום הביטחוני". היא הדגישה כי "חוות דעת זו ניתנה בחריגה מסמכות".
היועצת המשפטית סיימה את מכתבה בקביעה כי "יש להחזיר את הדברים למסלולם, ויפה שעה אחת קודם". המכתב של בהרב-מיארה מגיע לאחר תקופה ארוכה של מתיחות בין הממשלה וראש הממשלה לבין היועצים המשפטיים. בחודש שעבר תקפו השרים וראש הממשלה את היועמ"שית משום שלא היו מרוצים מחוות הדעת שמסרה בנוגע למינוי נציב שירות המדינה. לפני כשלושה שבועות הסתייגה היועמ"שית מקידום החוק שיאפשר להאריך את שירות חלק ממשרתי הסדיר ל-36 חודשים.
בחודש מאי תקפה בהרב-מיארה את הממשלה, שלדבריה "ממשיכה ברפורמה סמויה". בכנס לשכת עורכי הדין באילת הוסיפה היועמ"שית כי הממשלה "רוצה לבטל את הבלם ששומר על שלטון החוק". היא הזהירה כי "כשאין מערכת משפט חזקה - אין שמירה הגונה על זכויות אדם ושלטון החוק, בייחוד בהרכב חסר ובהיעדר נשיא קבוע בבית המשפט העליון. פוליטיזציה של מערכות מקצועיות מרסקת את חובת הנאמנות הציבורית. יש לגנות בכל תוקף מתקפות פופוליסטיות נגד עובדי ציבור, כמו כינוי של שופטים 'אויב מבית'. המתקפות האלו הן יותר מטקטיקה לתמיכה ברשתות החברתיות, הן מפעילות לחץ על עובדי הציבור".