בסוף חודש נובמבר, דרש השר עמיחי שיקלי ממטה משפחות החטופים והנעדרים להדיח את יועץ התקשורת רונן צור מתפקידו - כהצבת תנאי לסיוע כספי של משרד התפוצות למטה. בצד זאת, חשף אתמול עופר רוזנבאום, יועץ אסטרטגי ויו"ר ועדת החקירה האזרחית לאסון 7 באוקטובר, ניסיון נוסף של גורמים ממשלתיים לפגוע בפעילות המטה: "גורם מאוד מוכר בממשלה פנה אליי כדי שאחסל את המטה". 

לפני מספר חודשים, פנו נציגים מטעם מטה המשפחות לשרים שונים, בהם שיקלי, בבקשה לקבלת סיוע כספי לפעילות המטה. פעילות שכוללת בין השאר הוצאת משלחות לפגישות עם גורמים בחו"ל, קמפיין נגד חמאס ברחבי העולם ומפעלים נוספים. בתגובה לכך, בהודעה ששלח שיקלי לאחד מבכירי המטה, השר דרש את הדחתו של מי שכיהן כיועץ הראשי של מטה המשפחות: "כל זמן שאתם עובדים עם רונן צור לא יהיה שיתוף פעולה עם המשרד שלי". 

בצד ניסיונו של שקלי להדיח את יועץ התקשורת ולהשפיע על המטה, אתמול הובאה עדות נוספת לניסיונות הפגיעה במטה החטופים מצד גורמים מהממשלה. "אני יושב פה היום כעד", פתח רוזנבאום את עדותו המטרידה אתמול, "כשאני לא עובד כאן כיו"ר ועדת החקירה האזרחית, שוכרים את השירותים שלי כדי לחסל תחרות ולנטרל סכסוכים פוליטיים - אז קיבלתי שיחת טלפון שבועיים אחרי 7 באוקטובר מגורם מאוד מאוד מתוקשר בממשלה ומאוד מוכר. הוא ביקש לשכור את שירותיי כדי לפרק את מטה המשפחות. הוא אמר לי 'בוא תצטרף ותתגייס - המטה של משפחות החטופים עושה הרבה מאד רעש והרבה בלגן, ואנחנו צריכים לחסל את הרעש הזה כמה שיותר מהר'". 

מפגינים בעד עסקה לשחרור חטופים בעצרת בכיכר החטופים (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
שיקלי דרש להדיח את רונן צור ממטה החטופים בתמורה לסיוע ממשרדו. מחאת משפחות החטופים | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

יועץ התקשורת סיפר כי מטרת אותו "חיסול" הייתה להשתיק את "הרעש" שמטה המשפחות הקים: "הנסיבות שאמרו לי שצריך לעשות את זה היו כדי לתת שקט לממשלה כדי שתגיע להגיע לעסקה - אנחנו יודעים שזה לא המצב כמובן - ואני אמרתי מיד שלא וסיימתי את השיחה".

"ראינו שמנסים בהרבה דרכים לחסל את הפעילות של המטה ולהשתיק אותם", הדגיש רוזנבאום כי שיחת הטלפון לא הייתה הניסיון היחיד של גורם בממשלה 'לנטרל' את מטה המשפחות הפועל להשבת החטופים. "אני אומר את זה היום כי אני חושב שלא נעשה כל מה שצריך היה לעשות כדי להחזיר את כל החטופים בחיים - אני אומר גם לציבור לפעול ולהמשיך לעשות כל דבר שניתן לעשות כדי שההזדמנות הזאת לא תתפספס. החיים של האנשים האלו הם על זמן שאול". 

הפגנת משפחות חטופים (צילום: אבשלום שושני, פלאש 90)
"גורם בממשלה ביקש לחסל את המטה כי הם עושים הרבה רעש", הפגנת משפחות חטופים | צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

השר עמיחי שיקלי מסר בתגובה: "זה לא סוד שדעתי ודעת שרים נוספים בממשלה, כמו רבים מהמחנה הלאומי לא הייתה נוחה עם מינויו של אדם בעל אג'נדה פוליטית מובהקת וכה שנוי במחלוקת. יחד עם זאת, המשרד בראשותי קיים שיתופי פעולה יחד עם המטה ודאג לחבר בינו לבין עשרות משפיענים ויוצרי תוכן עם קהל בינלאומי, חיבורים שכללו ביקורים במטה, יצירת הזדמנויות לתוכן דיגיטלי ומפגשים עם שורדים שחזרו מהשבי. 

"ערוצי הדיגיטל של המשרד עמלו על יצירת תכנים ומגוון שיתופי פעולה דיגיטליים יחד עם הצוות המקצועי וערוצי הדיגיטל של מטה משפחות החטופים באנגלית, שהגיעו כל אחד למאות אלפי צפיות ברשת. המשרד גם היה המשרד הממשלתי הראשון להוביל משלחות הסברה עם משפחות החטופים והנרצחים לכל רחבי העולם. החל משבועיים לפרוץ המלחמה יצאו יותר מ-60 משפחות ב-12 משלחות שונות למדינות מפתח, ביניהן ארצות הברית, אנגליה, צרפת, קנדה, בלגיה, אוסטרליה, יפן ועוד, בהן נפגשו עם מנהיגי מדינות, ראשי ממשלות ונשיאים, שרים בכירים, נשיאת הפרלמנט האירופי וגורמים בכירים בנאט"ו ובצלב האדום במטרה להפעיל לחץ בינלאומי שיסייע למאמץ שחרור החטופים".