שגריר ישראל באו"ם לשעבר גלעד ארדן צפוי להתמנות ליו"ר התעשייה האווירית הבא בחודש נובמבר, לאחר שעמיר פרץ יסיים את הקדנציה שלו בת שלוש שנים. זו ההחלטה המסתמנת של שר הביטחון יואב גלנט, שקיים לאחרונה שורת ראיונות עם מועמדים לתפקיד.
רק בשבוע שעבר, נבחר השגריר לשעבר לתפקיד נשיא מד"א העולמי, במטרה שיקדם את הארגון בזירה העולמית - וייצג אותו בפורומים בין־לאומיים. ארדן עבר כברת דרך פוליטית ארוכה עד מינויו לשגריר. הוא כיהן, בין השאר, כשר לביטחון פנים, כשר לנושאים אסטרטגיים, כשר להגנת העורף וכשר לשיתוף פעולה אזורי.
ביולי 2020, מונה ארדן לתפקיד שגריר ישראל באו"ם, תפקיד שאותו מילא עד ה-20 באוגוסט. בתקופה זו התמודד עם השפעות פעילות ארגון ה־BDS ומול המדינות האנטי־ישראליות - במיוחד מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. בתווך, בין ינואר-נובמבר 2021 מילא גם את תפקיד שגריר ישראל בארה"ב.
את התעשייה האווירית צפוי לקבל ארדן במצבה הטוב ביותר אי-פעם. היא סיימה את החציון הראשון של 2024 עם הרווחים הגבוהים ביותר בתולדותיה. בתקופה זו, חל גידול של כ־78% ברווח הנקי לכ־294 מיליון דולר, בהשוואה לכ־165 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מתוך כך, ברבעון חל זינוק של כ־115% ברווח הנקי לכ־159 מיליון דולר ברבעון השני של שנת 2024, בהשוואה לכ־74 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
בד בבד, חל גידול של 12% בהיקף המכירות לכ־2.85 מיליארד דולר בחציון הראשון של השנה, בהשוואה לכ־2.54 מיליארד דולר דולר בתקופה המקבילה אשתקד. כמו כן, חל גידול של כ־37% ב־ EBITDA לכ־451 מיליון דולר.
כאשר מינויו המסתמן יהפוך לרשמי, ייווצר מצב שבו שני היו"רים של החברות הביטחוניות הגדולות, התעשייה האווירית ורפאל, יהיו יוצאי הליכוד: גלעד ארדן ויובל שטייניץ. מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה כי "נושא מינוי יו"ר לתעשייה האווירית טרם סוכם, ההחלטה תתקבל בקרוב".
הכתבה פורסמה לראשונה בגלובס