סקר המנדטים של חדשות 12 שפורסם אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית", מעלה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום ומפת המפלגות הייתה נשארת כפי שהיא, המפלגה הגדולה ביותר הייתה הליכוד בראשות בנימין נתניהו שזוכה ל-25 מנדטים שמתחזקת מאוד לעומת סקר קודם. המפלגה השנייה בגודלה היא המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ שזוכה ל-21 מנדטים.
המפלגה השלישית בגודלה היא יש עתיד בראשית יאיר לפיד שזוכה בסקר הנוכחי ל-15 מנדטים, והמפלגה הרביעית בגודלה על פי הסקר היא ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן שזוכה ל-14 מנדטים. בהמשך הרשימה: הדמוקרטים (העבודה-מרצ) בראשות יאיר גולן שזוכה ל-11 מנדטים, וש"ס בראשות אריה דרעי שזוכה ל-10 מנדטים.
יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף שומרת על כוחה וזוכה ל-8 מנדטים, עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר נחלשת מאוד וזוכה ל-6 מנדטים. רע"ם בראשות מנסור עבאס וחד"ש-תע"ל זוכות כל אחת ל-5 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה: הימין הממלכתי בראשות גדעון סער שמתחזקת אך עדיין רחוקה מאחוז החסימה וזוכה ל-2.4%, בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה שזוכה ל-2.2%, והציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' שזוכה ל-2%.
מבחינת מפת הגושים, על פי הסקר, האופוזיציה (כולל חד"ש-תע"ל) זוכה ל-71 מנדטים והקואליציה זוכה ל-49 מנדטים. בדומה לסקר הקודם, האופוזיציה שזוכה ל-61 מנדטים ללא חד"ש-תע"ל ורע"ם יכולה להקים ממשלה ללא המפלגות הערביות.
כיצד מפלגה בראשות בנט משפיעה על מפת המפלגות?
על פי סקר חדשות 12, אם הבחירות היו מתקיימות היום ומפלגה בראשות נפתלי בנט הייתה מתמודדת, היא הייתה זוכה ל-20 מנדטים, בדומה לסקר הקודם. הליכוד בראשות בנימין נתניהו, במקרה שבו בנט רץ, נשארת בראש אך עם 23 מנדטים. המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ נחלשת מאוד וזוכה ל-13 מנדטים בלבד.
גם יש עתיד נחלשת במקרה כזה, והיא זוכה ל-12 מנדטים. הדמוקרטים בראשות יאיר גולן וש"ס בראשות אריה דרעי זוכות ל-10 מנדטים כל אחת. בהמשך הרשימה: ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן שזוכה ל-9 מנדטים, יהדות התורה בראשות גולדקנופף עם 8 מנדטים, והמפלגות עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר, רע"ם וחד"ש-תע"ל שזוכות כל אחת ל-5 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה במקרה שבנט רץ: בל"ד בראשות אבו שחאדה עם 2.2%, הציונות הדתית בראשות סמוטריץ' עם 2%, והימין הממלכתי בראשות גדעון סער עם 0.4% לבד.
מבחינת מפת הגושים, על פי הסקר במקרה שבנט רץ, האופוזיציה (כולל חד"ש-תע"ל) זוכה ל-74 מנדטים, והקואליציה זוכה ל-46 מנדטים. במצב כזה, האופוזיציה שזוכה ל-64 מנדטים ללא חד"ש-תע"ל ורע"ם, יכולה להקים ממשלה ללא המפלגות הערביות.
שאלת ההתאמה לראשות הממשלה: נתניהו מוביל בפער על לפיד וגנץ, בנט היחיד שמנצח אותו
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו לבני גנץ, מוביל נתניהו עם התאמה של 38% לעומת גנץ שזוכה להתאמה של 29%. 31% השיבו שאף אחד מביניהם לא מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו "לא יודע". בין בנימין נתניהו ליאיר לפיד, מוביל נתניהו עם התאמה של 38% לעומת לפיד שזוכה להתאמה של 27%. 29% השיבו שאף אחד מבין נתניהו ולפיד מתאים לתפקיד, ו-6% השיבו "לא יודע".
באותה השאלה, בין בנימין נתניהו לנפתלי בנט, מוביל בנט עם התאמה של 38% לעומת נתניהו שזוכה להתאמה של 35%. 20% השיבו שאף אחד מבין נתניהו ובנט מתאים לתפקיד, ו-7% השיבו "לא יודע".
שנה למלחמה
הציון שנתתם למי שמנהלים אותה
בסקר שאלנו: איזה ציון אתה נותן לתפקודם של האישים הבאים בניהול המלחמה? עבור רה"מ בנימין נתניהו, 43% נתנו את ציון "בסה"כ טוב", ו-53% נתניהו את הציון "בסה"כ גרוע". 4% השיבו "לא יודע". בקרב מצביעי גוש נתניהו, 74% נתנו ציון "בסה"כ טוב", ו-24% נתנו את הציון "בסה"כ גרוע". בקרב מצביעים שמגדירים עצמם "ימין", שליש נתנו ציון "סה"כ גרוע".
שר הביטחון יואב גלנט זוכה ל-58% שנתנו את הציון "בסה"כ טוב", לעומת 34% שנתנו את הציון "בסה"כ גרוע". ציון דומה נתנו מצביעי גוש נתניהו ומצביעים שמגדירים עצמם "ימין". ציון זהה לשר הביטחון מבין כלל המדגם, מקבל הרמטכ"ל הרצי הלוי שכאמור זוכה ל-58% שנתנו ציון של "סה"כ טוב", ו-34% שנתנו ציון "סה"כ גרוע".
ראש השב"כ רונן בר זוכה ל-53% שנתנו ציון "סה"כ טוב", ו-32% שנתנו ציון "סה"כ גרוע". עבור ראש המוסד דדי ברנע, 59% נתנו ציון "סה"כ טוב", ו-27% נתנו ציון "סה"כ גרוע".
האם גדעון סער צריך להחליף את גלנט על כיסא שר הביטחון?
בסקר שאלנו אם בצל המתיחות בין שר הביטחון גלנט לרה"מ נתניהו והמגעים להחלפתו של גלנט בגדעון סער - מה לדעתכם צריך לקרות עכשיו? מתוך כלל המדגם, 64% השיבו שעל שר הביטחון גלנט להמשיך בתפקידו. מנגד 13% השיבו שרה"מ צריך לפטר אותו, ו-23% השיבו "לא יודע".
בקרב מצביעי גוש נתניהו, 53% השיבו שעל שר הביטחון להמשיך בתפקידו, לעומת 23% שהשיבו שעל רה"מ לפטר אותו. בקרב "מצביעי הימין", 59% השיבו שעל גלנט להישאר בתפקידו, לעומת 17% שהשיבו שיש לפטרו.
כיצד היית מגדיר את מצבה של ישראל לעומת מצבה לפני שנה?
אחרי שנה של מלחמה, שאלנו בסקר כיצד אתם מגדירים את מצבה של ישראל לעומת השנה שעברה. 27% השיבו "טוב יותר", 15% השיבו "ללא שינוי", 48% השיבו "רע יותר" ו-10% השיבו "לא יודע". מתוך מצביעי גוש נתניהו, 44% השיבו "טוב יותר" ו-31% השיבו "רע יותר". בקרב מצביעי מתנגדי נתניהו, 14% השיבו "טוב יותר" ו67% השיבו "רע יותר".
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 29.9.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 502
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני