שר הביטחון יואב גלנט דרש אתמול (חמישי) בערב להקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את קרבות ה-7 באוקטובר ואת האירועים שקדמו למתקפת הפתע של חמאס. הקמת הוועדה מצטרפת לשורת נושאים עליהם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט חלוקים. למרות היחסים העכורים בין השניים גורמים במערכת הפוליטית מעריכים - נתניהו יתקשה לפטר את שר הביטחון.

ראש הממשלה ושר הביטחון לא מסכימים, בנוסף להקמת ועדת החקירה, גם על הנושא של גיוס החרדים - וגם בנוגע לקידום עסקת חטופים. גלנט מדבר על הבשלת התנאים לעסקה, בעוד נתניהו מציג שורה של קשיים ומבהיר שיש עדיין פערים משמעותיים. 

שר הביטחון, יואב גלנט בטקס סיום קורס קצינים קרביים (צילום: דובר צה"ל)
גלנט: "דרושה ועדת חקירה שתבדוק את כולנו" | צילום: דובר צה"ל

גורמים במערכת הפוליטית מעריכים שבחירת הנושאים שגלנט עוסק בהם, כמו הקמת ועדת חקירה ממלכתית שרוב הציבור תומך בה - דווקא תקשה על נתניהו להזיז אותו מתפקידו. גם אם ראש הממשלה נתניהו ירצה לפטר את גלנט, הוא לא יוכל, בעקבות ביקורת ציבורית. 

עם זאת, נתניהו עשוי לפטר את גלנט אם הוא יגיע למסקנה שזו הדרך היחידה לפתור את משבר הגיוס, שם שר הביטחון לא מתייצב לצידה של הקואליציה. 

לשכת גלנט מחזירה לנתניהו את ההחלטה על הארכת השירות

היום דיווחנו כי שר הביטחון החזיר לפתחו של ראש הממשלה נתניהו את ההחלטה על הארכת השירות לציבור המשרתים - כך עולה ממכתב ששלחה לשכת השר למשרד ראש הממשלה ולמזכירות הממשלה. במכתב שעליו חתום ראש מטה שר הביטחון שחר כץ נטען כי צוותי המקצוע של משרד הביטחון לא מצליחים לגבש הסכמות עם יתר משרדי הממשלה באופן שיאפשר להגדיל את מספר המתגייסים לצה"ל על רקע צורכי המלחמה. "זה חודשים ארוכים בהם מערכת הביטחון פועלת לקידום החקיקה ולהגעה להסכמות עם משרד האוצר והמשפטים כחלק ממאמצינו כמשרד הביטחון להגדיל את סד"כ צה"ל בחובה ובמילואים (...) זאת ללא הצלחה או התקדמות בהלימה לצרכי צה"ל המידיים והדחופים", נכתב.