בעקבות החלטתו של התובע הפלילי בבית הדין הבין-לאומי בהאג, כרים ח'אן, להאיץ את צווי המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט וראש הלשכה המדינית של חמאס יחיא סינוואר, חשפנו הערב (רביעי) במהדורה המרכזית שרה"מ ושר המשפטים יריב לוין, שמסרבים להקים ועדת חקירה ממלכתית, בחנו אלטרנטיבות אחרות שיאפשרו את בלימת צווי המעצר לראש הממשלה ושר הביטחון.
נתניהו ולוין פנו ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה בבקשה לפתוח בחקירה פלילית נגד ראשי המדינה, במטרה לעצור את הצווים באמצעותה לפי עיקרון המשלימות שמסדיר את היחסים בין בתי משפט מדיניים לבית הדין הפלילי הבין-לאומי. מטרתם של ראש הממשלה וממלא מקומו, היא פתיחת החקירה, ולאחר מכן סגירה שלה תוך כדי דיווח לבית הדין הבין-לאומי בהאג על הממצאים, ללא הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
היועצת המשפטית לממשלה פסלה את הצעתם של לוין ונתניהו עקב כך שלטענתה אין עילה לעשות זאת, ולא תפתח בחקירת סרק.
גם שר הביטחון, יואב גלנט, פנה ליועצת המשפטית וביקש להקים ועדת בדיקה ממשלתית, בעקבות אי הקמת הוועדה הממלכתית לאירועי 7 באוקטובר. לאחר בקשתו של גלנט הבהירה בהרב-מיארה כי "ועדה ממשלתית עלולה לגרום נזק - הנחקר לא יכול למנות חוקר".
בעקבות פניית ראש הממשלה וסירובה של היועצת המשפטית לממשלה, החלו חילופי האשמות בין הצדדים בנושא. בסביבת נתניהו נאמר שהיועצת "תוקעת מקלות בגלגלים", ומנגד גורמי המקצוע טענו ש"אין לפעול לטובת המדינה בגלל שיקולים פוליטיים של ראש הממשלה". ההערכות בישראל הן שבעקבות כך שוועדת חקירה ממלכתית לא נמצאת על השולחן כרגע - לא יצליחו לעצור את צווי המעצר לנתניהו וגלנט, שייצאו מהאג בתקופה הקרובה.