שר האוצר בצלאל סמוטריץ' קיים היום (שלישי) הצהרה ובה התייחס למגעים לעסקה לשחרור חטופים וחטופות שעומדת כעת על הפרק, בצל אות החיים שהתקבל לראשונה מהחטופים קית' סיגל ועמרי מירן. "יוזמת התיווך המצרית היא חזרה למציאות הלא נורמלית שהייתה פה אחרי שני סבבים", אמר השר. "לנקודה הזו בדיוק תכנן סינוואר להגיע, זו הגשמת תוכנית הניצחון שלו - תוכנית הכניעה של מדינת ישראל".
"אסור לנו לתת לחמאס לנצח", הוסיף. "הלב נקרע ויוצא אל משפחות החטופים בדאגה ליקיריהן בשבי החמאס - לכן אני מקבל באהבה את הביקורת הקשה כלפי, אבל הראש חושב על העתיד של מדינת ישראל ושל יהודי העולם כולו. אנחנו רואים איך ישראל נכנעת ומוכנה להתקפל פעם אחר פעם ולהיכנע לתכתיבי חמאס. הגענו לצומת דרכים שבו מדינת ישראל צריכה לבחור או ניצחון והכרעה או תבוסה והשפלה שתסכן את עתידנו".
בהמשך לדבריו של השר ביום ראשון, לפיהם אם נתניהו "יחליט להניף דגל לבן ולבטל את הפקודה לכיבוש רפיח באופן מיידי" - לממשלתו, שסמוטריץ' חבר בה "אין זכות קיום", אמר השר: "אני מפציר בך (נתניהו) - אל תניף דגל לבן, אל תיתן לרצועה להשפיל אותנו שוב. גלה את המנהיגות הנדרשת בעת הזו".
איזנקוט: אהיה שותף רק בממשלה שמקבלת החלטות משיקולים שאינם פוליטיים
מוקדם יותר היום "הזהיר" השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר את ראש הממשלה מפני מצב שבו "ישראל לא תיכנס לרפיח, אם חלילה נסיים את המלחמה, אם חלילה תיהיה עסקה מופקרת. ראש הממשלה שמע את הדברים, הבטיח שישראל נכנסת לרפיח, הבטיח שלא מסיימים את המלחמה והבטיח שלא תהיה עסקה מופקרת". בן גביר העביר לנתניהו מסר ברור, ואף איום, ואמר כי "ראש הממשלה מבין היטב מה תהיה המשמעות אם הדברים האלה לא יתקיימו".
בתגובה לדברי השרים אמר חבר קבינט המלחמה, השר גדי איזנקוט, כי הפרקטיקה של סמוטריץ' ובן גביר מהווה ניסיון סחיטה. לדבריו: "הקבינט הגדיר לפני חצי שנה את מטרות המלחמה. שני חברי קבינט מפעילים ביממה האחרונה סחיטה באיומים פוליטיים. זו תופעה חמורה שפוגעת בבטחון הלאומי של ישראל. אהיה שותף רק בממשלה שמקבלת החלטות משיקולי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל, ולא משיקולים פוליטיים".
בתגובה לדבריו, ענה השר סמוטריץ': "גדי, אתה יודע את הערכתי הרבה אליך, אבל קצת צניעות. זו חובתי לפעול נגד עסקה רעה שתסכן את ביטחון אזרחי ישראל. אולי התרגלת לחבורת הקונספציה שבה כולם חושבים אותו דבר, אך מותר גם לחשוב אחרת. זו לא סחיטה, זו דעה לגיטימית של מיליוני ישראלים שדואגים לעתיד המדינה לא פחות ממך".
טרם העסקה הקודמת לשחרור חטופים, שבה שבו לישראל יותר ממאה אזרחים שהוחזקו בשבי לאחר שנחטפו מבתיהם ומעוטף עזה, הצביעו אנשי סיעת עוצמה יהודית ובהם בן גביר נגד המהלך. חברי סיעת הציונות הדתית תמכו לבסוף בעסקה, על אף שהודיעו קודם לכן כי היא "רעה ואסור להסכים לה".