השר בני גנץ הודיע היום (שישי) כי יקיים מחר בערב, בתאריך שבו קבע כדד-ליין לפרישה מהממשלה, מסיבת עיתונאים וימסור הצהרה לתקשורת. לאחר הצהרתו, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לשאת דברים.
בתום ישיבת קבינט המלחמה שלשום נועדו ראש הממשלה נתניהו והשר גנץ בניסיון לשמור על ממשלת החירום. ככל הנראה הניסיון כשל. בשיחה בין השניים שאל ראש הממשלה מדוע גנץ עוזב, וזה השיב לו שהשפעת המחנה הממלכתי בממשלה לתחושתו פוחתת.
נתניהו שאל את גנץ: "מדוע אתם עוזבים? המחלוקות הקיימות בינינו מצומצמות ביותר". גנץ השיב לו באלה המילים: "אנחנו מרגישים שהשפעתנו הולכת ופוחתת". הצהרת גנץ על עזיבת הממשלה צפויה מחר עם צאת השבת, אלא אם יחול שינוי דרמטי.
אתמול פרסמנו במהדורה כי לא מתקיימות כעת שיחות קדחתניות בניסיון להציל את ממשלת החירום וכי שני הצדדים לא מנהלים משא ומתן. זאת, למרות שהמחלוקות קטנות מאוד: שני הצדדים מעדיפים להימנע מלחימה בצפון, ואם לוקחים בחשבון שחמאס ככל הנראה ידחה את ההצעה הכי נדיבה שיכול היה לקבל, שיש לה רוב בקבינט, נשאלת השאלה: מה הפער הדרמטי שלא מאפשר הישארות של המחנה הממלכתי בממשלה?
התשובה היא, ככל הנראה, חוסר האמון המוחלט בין הצדדים. ניסיונות של תיווך ביניהם עלו בתוהו. כשהציג את האולטימטום לפני מספר שבועות טען גנץ כי בהנהגה לא התקבלו החלטות חיוניות. הוא האשים כי המנהיגים פועלים בפחדנות, וחושבים על עצמם בלבד. הוא גם קבע כי שיקולים פוליטיים חדרו לקבלת ההחלטות.
בשל כך הציג גנץ 6 עקרונות מרכזיים שאותם דרש לאמץ: השבה של החטופים, מיטוט שלטון חמאס כולל פירוז של הרצועה והבטחת שליטה ביטחונית ישראלית, הקמת מנהלת אמריקנית-אירופית-ערבית-פלסטינית שתנהל אזרחית את הרצועה, השבת תושבי הצפון לבתיהם עד ל-1 בספטמבר, קידום נורמליזציה עם סעודיה ואימוץ מתווה שירות שוויוני.