9 ימים לפני פקיעת האולטימטום של גנץ לעזיבת הממשלה ועל רקע חילופי האשמות בתוך הקואליציה בין המחנה הממלכתי לליכודבדקנו את הלך הרוח בציבור, את מפת המנדטים המעודכנת וגם - תרחיש שבו מוקמת מפלגת ימין חדשה או מפלגת שמאל חדשה בראשות יאיר גולןהנתונים המלאים של סקר חדשות 12 שפרסמנו הערב (רביעי) במהדורה המרכזית.

אילו הבחירות היו מתקיימות היום, המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ הייתה המפלגה הגדולה בישראל עם 25 מנדטים - ירידה של 4 מנדטים מהסקר הקודם שערכנו לפני כשבועיים. במקביל, הליכוד בראשות רה"מ בנימין נתניהו מתחזקת ב-2 מנדטים ומגיעה ל-21 מנדטים.

אחריהן, גם יש עתיד בראשות יאיר לפיד נחלשת בשלושה מנדטים ומקבלת 13 מנדטים. יממה לאחר הניצחון, העבודה בראשות יאיר גולן, יחד עם מפלגת מרצ, מקבלת 10 מנדטים. ש״ס בראשות דרעי נשארת על 10 מנדטים. ישראל ביתנו בראשות ליברמן נחלשת במנדט ומקבלת 10 מנדטים. עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר שומרת על כוחה וממשיכה לקבל 9 מנדטים. יהדות התורה נחלשת במנדט ותקבל 7 מנדטים. הציונות הדתית בראשות סמוטריץ׳ מתחזקת ל-5 מנדטים. חד"ש-תע"ל תקבל 5 מנדטים, מספר זהה שתקבל רע"ם בראשות עבאס.

גם הפעם הימין הממלכתי בראשות גדעון סער לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת 2.5%. מפלגת בל״ד בראשות סמי אבו - שחאדה ממשיכה לא לעבור את הרף הנדרש, ומקבלת בסקר 2% בלבד.

מבחינת מפת הגושים – גוש האופוזיציה עם 63 מנדטים, היחלשות של 2 מנדטים מהסקר הקודם (68 יחד עם חד"ש-תע"ל), ואילו הקואליציה מתחזקת ל-52, אך עדיין רחוק מאוד מ-64 המנדטים שקיבלה בבחירות האחרונות.

מפלגה חדשה בגוש הימין: כמה תקבל רשימה מאוחדת של ליברמן, בנט, יוסי כהן וסער? 

בסקר בחנו אפשרות של חיבור בין כמה דמויות פוליטיות מגוש המרכז-ימין: ראש המוסד לשעבר יוסי כהן, רה״מ לשעבר נפתלי בנט, יו״ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו״ר הימין הממלכתי גדעון סער. בתרחיש כזה, רשימה מאוחדת תקבל 16 מנדטים (6 מנדטים שיתווספו ל-10 המנדטים של ישראל ביתנו). הליכוד שומר על כוחו וממשיך לקבל 21 מנדטים. במקביל, המחנה הממלכתי בראשות גנץ צונחת ל-21 מנדטים - ירידה של 5 מנדטים. גם יש עתיד נחלשת ותקבל 12 מנדטים והציונות הדתית של סמוטריץ׳ נחלשת ל-4 מנדטים. יתר המפלגות ללא שינוי. 

עם זאת, תמונת הגושים בתרחיש כזה משתנה - גוש האופוזיציה, יחד עם המפלגה החדשה, יקבל 64 מנדטים. גוש נתניהו נחלש ל-51 מנדטים. 

יוסי כהן
רשימה מאוחדת של אביגדור ליברמן, נפתלי בנט, יוסי כהן וגדעון סער הייתה מקבלת 16 מנדטים

מי הכי מתאים לכהן כראש ממשלה?

בסקר שאלנו "מי לדעתך הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה". בהשוואה בין רה״מ נתניהו לראש האופוזיציה לפיד, על פי הסקר, נתניהו עם 37% ולפיד עם 30%. בהשוואה בין נתניהו לגנץ, נתניהו יקבל 36% ואילו גנץ, כמו לפיד, עם 30%. אלא, שמי שהכי קרוב לנתניהו באחוזי ההתאמה לראשות הממשלה - הוא רה״מ לשעבר נפתלי בנט. לפי הסקר, בהשוואה בין נתניהו לבנט, נתניהו מקבל 34% ואילו בנט עם 32%.

אחוזי ההתאמה לראשות הממשלה
אחוזי ההתאמה לראשות הממשלה

נפתלי בנט (צילום: אבשלום שושני, פלאש 90)
רה״מ לשעבר נפתלי בנט. הכי קרוב לנתניהו בהתאמה לראשות הממשלה | צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

 

האם צריך או לא צריך להקים ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר? ואם כן, מתי?

רוב הציבור (49%) סבור שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית למחדל 7 באוקטובר באופן מידי. 40% מהציבור חושב שצריך להמתין עם הקמת הוועדה לאחר תום המלחמה. גם בקרב תומכי נתניהו, ישנו רוב גדול שתומך בהקמת ועדת חקירה בתום המלחמה (60%). רק 3% מהציבור הכללי טוען שאין צורך להקים בכלל ועדת חקירה.

בית שנשרף ע"י מחבלים במתקפה על קיבוץ בארי (צילום: רויטרס)
רוב הציבור סבור שצריך להקים עכשיו וועדת חקירה ממלכתית למחדל 7 באוקטובר. קיבוץ בארי, ארכיון | צילום: רויטרס

 אחרי התחקיר: מה צריכה לעשות שרת התחבורה מירי רגב?

אחרי התחקיר של ״המקור״ בערוץ 13 על התנהלות שרת התחבורה מירי רגב, רוב גדול של הציבור סבור שרגב צריכה להתפטר מתפקידה - 63%, ורק 15% חושבים שהיא צריכה להמשיך. גם רוב מצביעי גוש נתניהו סבורים שהיא צריכה לעזוב את תפקידה (35% לעומת 29%). 22% מהציבור הכללי השיב שהוא לא יודע.

שרת התחבורה מירי רגב (צילום: יונתן שאול, פלאש 90)
אחרי התחקיר: רוב הציבור סבור שהשרה רגב צריכה להתפטר | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 29.05.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 503
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני