במערכת הפוליטית בישראל תקפו את החלטת בית הדין הבין-לאומי בהאג, שמסר היום (שישי) את חוות הדעת המייעצת בדבר "חוקיות הכיבוש הישראלי בגדה ובמזרח ירושלים", והאשים את ישראל ב"הפרת החוק הבין-לאומי. זה סיפוח זה-פקטו".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר, על רקע ההחלטה שפורסמה בבית הדין בהאג: "העם היהודי אינו כובש בארצו - לא בבירתנו הנצחית ירושלים ולא בנחלת אבותינו ביהודה ושומרון. שום החלטה שקרית בהאג לא תעוות אמת היסטורית זאת, וכך גם לא ניתן לערער על חוקיות ההתיישבות הישראלית בכל שטחי מולדתנו".

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הבהיר כי "מדינת ישראל היא הדמוקרטיה האמיתית היחידה במזרח התיכון.
תוך הקפדה על החוק הבין-לאומי, ישראל מגנה על עצמה בנחישות וללא לאות מאז עצמאותה ועד היום, נגד מדינות אויב וארגוני טרור שמקיפים את גבולותיה".

"חוות הדעת שפרסם היום בית הדין בהאג היא עדות נוספת להתערבות חיצונית שאינה רק פוגעת בביטחון וביציבות באזור תוך התעלמות מהטבח הנורא ב-7 באוקטובר ומהטרור שיוצא מיהודה ושומרון, אלא היא גם משמשת דוגמה נוספת של משפטיזציה של סכסוך פוליטי-מדיני", הוסיף גנץ. "נמשיך להגן על עצמנו מול המבקשים להשמידנו, ונמשיך לשמור על מדינת ישראל כבית היחיד של העם היהודי".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתח ביקורת חריפה על ההחלטה שהתקבלה בהאג: "מדובר בארגון אנטישמי ופוליטי מובהק. לא נקבל מהם הטפות מוסר. הגיע הזמן למשילות וריבונות". שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הצטרף לקריאה של בן גביר וקרא להחיל ריבונות על יהודה ושומרון "עכשיו" כתשובה על ההחלטה. לשר הצטרפו כל חבריו לסיעת הציונות הדתית.

שר החוץ ישראל כ"ץ התייחס לחוות הדעת וכתב כי "חוות הדעת מעוותת, חד-צדדית ושגויה מן היסוד. היא מתעלמת מהעבר - מהזכויות ההיסטוריות של העם היהודי בארץ ישראל, היא מנותקת מההווה והיא מסוכנת לעתיד. ישראל תמשיך לעשות כל מה שנדרש כדי להגן על אזרחיה בהתאם לחוק הבין-לאומי".

דני דנון, שצפוי להיכנס לתפקיד שגריר ישראל באו"ם, תקף את בית הדין בהאג וטען כי "החלטתו מנסה לשלול את זכותנו על אדמות אבותינו בארץ ישראל. ההחלטה אומנם מצערת, אך צפויה. לצערי, 'בית הדין' הזה, הפך מזמן לקרקס פוליטי והוא היום מעוזם של תומכי חמאס. מדינת ישראל לא תוותר לעולם על זכותה ההיסטורית על הארץ שלנו. זהו יסוד הקיום שלנו כאן. ומי שמעקם את האף - אז יהיה לו אף עקום".

יו"ר ישראל ביתנו חה"כ אביגדור ליברמן גינה את ההחלטה: "עוד מופע אנטישמי מבית היוצר של בית הדין הבין-לאומי בהאג, שהדגיש פעם נוספת את צביעותו שזועקת לשמים. בזמן שנגד מדינת ישראל נפתחה מערכה בשש זירות שונות, בית הדין הבין-לאומי בחר לצאת למערכה משלו שכל מטרתה היא לפגוע בזכותה של ישראל להגן על עצמה בפני הטרור".

חבר הכנסת גלעד קריב הודה כי בית הדין בהאג "רחוק מלהיות הגון ואובייקטיבי", אך הוסיף כי מדובר ב"כישלון מהדהד נוסף של נתניהו ושותפיו בזירה הבין-לאומית ועדות נוספת לדרך ללא מוצא שבה הוא מוביל את ישראל. הוא ושותפיו הקיצוניים גוזרים על מדינת ישראל להיות בחולשה ביטחונית ובבידוד בין-לאומי באופן שמסכן את כל אזרחי המדינה". 

דובר משרד החוץ מסר כי "ישראל דוחה את חוות הדעת המייעצת שפורסמה. למרבה הצער, חוות הדעת שגויה מן היסוד. היא מערבבת בין פוליטיקה למשפט. היא מחדירה את הפוליטיקה ממסדרונות האו"ם בניו יורק לאולמות המשפט של בית הדין בהאג. חוות הדעת מנותקת לחלוטין".

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק כתבה: "תיאטרון האבסורד בהאג - במערכה הראשונה הכחשת-היסטוריה - לעם ישראל אין זכות על ארצו, כולל ירושלים. במערכה השנייה הכחשת-מציאות - אנחנו הצד האלים. על החרפה הזו הכנסת הגיבה יומיים מראש, כשקבעה (ללא מתנגדים, מלבד המפלגות הערביות) שמדינה פלסטינית היא סכנה קיומית. זו עמדת העם בישראל".

חברת הכנסת טלי גוטליב האשימה בכירים לשעבר במערכת הביטחון "שהוציאו דיבתנו רעה בשקר נוראי כי ישראל מקיימת משטר אפרטהייד ביו"ש". עוד הבהירה חה"כ: "האג לא מחליט עלינו - תשננו. חבורת אנטישמים נעדרי כל סמכות על ישראל. בשם המורשת ובשם זכותנו הטבעית החוקית וההיסטורית על אדמת ישראל, נגן על אדמות הארץ ותוך כך על ביטחון אזרחינו מול אויבינו האכזריים שחפצים בחדלוננו".