חבר הכנסת גדי איזנקוט, שפרש לאחרונה מקבינט המלחמה, אמר היום (שני): "ההתבטאות של ראש הממשלה על עסקה חלקית מנוגדת להחלטת קבינט המלחמה. אולי זו פליטת פה, אולי זו מחשבה. אני חושב שזה מחייב הבהרה, נוכח סערת הנפש שזה עושה למשפחות החטופים והפגיעה בהם. כמובן שזה אי מימוש של מטרות המלחמה. זו פגיעה אנושה בחוסן הלאומי של מדינת ישראל. יש חיילים שנלחמים עכשיו, יש להם מטרת מלחמה להשיב את החטופים ולכן מתחייבת הבהרה מיידית של ראש הממשלה".

איזנקוט התייחס לדברי נתניהו אמש כי הוא יהיה נכון לקדם עסקה חלקית. ההתבטאות עוררה סערה, ומטה המשפחות גינה אותה בחריפות: "מדובר בהפקרת 120 החטופות והחטופים ופגיעה בחובה המוסרית של המדינה כלפי אזרחיה. סיום הלחימה ברצועה, ללא שחרור החטופים, הוא כישלון לאומי חסר תקדים ואי-עמידה במטרות המלחמה. משפחות החטופים לא יניחו לממשלה ולעומד בראשה לסגת מההתחייבויות הבסיסיות לגורל יקירנו. האחריות והחובה להחזרת כל החטופים היא על ראש הממשלה".

לאחר מכן לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה, שלא דחתה מפורשות את קידומה של עסקה חלקית: "חמאס הוא זה שמתנגד לעסקה, לא ישראל. ראש הממשלה נתניהו הבהיר שלא נעזוב את עזה עד שנשיב את כל 120 חטופינו, החיים והחללים כאחד". הנושא עלה במהלך דיוני ועדת החוץ והביטחון הבוקר, שהתכנסה למעשה לחידוש הדיונים בחוק הפטור מגיוס - ובמהלכה נרשמו ויכוחים בין החברים.

חודשו הדיונים על חוק הפטור מגיוס

היו"ר יולי אדלשטיין, אמר בצל הביקורת: "בדיונים הללו כל עם ישראל יראה מי מגיע בנפש חפצה כדי להביא לתיקון נכון ואפקטיבי שיענה על צרכי הצבא ומי מגיע עם דמגוגיה ישנה כדי לשחק משחק פוליטי ופופוליסטי. המטרה היא לקדם חקיקה יעילה, נכונה ומהירה. זה אפשרי". 

חבר הכנסת דן אילוז מהליכוד הביע התנגדות בדיון: "מה שהיה לפני ה-7 לאוקטובר לא יכול להיות אחרי ה-7 לאוקטובר. הצרכים של הצבא השתנו. אני לא מתכוון לתת יד לחוק אם הוא לא יענה על הצרכים העדכניים של הצבא. אחרת, לא אוכל להסתכל בעיניים של חבריי המילואימניקים ולא אוכל לתמוך בחוק".