יום לאחר פרישת בני גנץ מהממשלה, סקר חדשות 12 שפורסם אמש (שני) ב"מהדורה המרכזית" מראה כי אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום ומפת המפלגות הייתה נשארת כפי שהיא ללא שינוי (מלבד איחוד של העבודה ומרצ), המפלגה הגדולה ביותר היא המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ שזוכה ל-22 מנדטים. מפלגתו של גנץ יורדת בשלושה מנדטים לעומת סקר קודם וממשיכה את מגמת הירידה במנדטים על פי הסקרים.

הליכוד בראשות נתניהו היא המפלגה השנייה בגודלה וזוכה ל-19 מנדטים, והיא יורדת בשני מנדטים לעומת סקר קודם. המפלגה השלישית בגודלה היא יש עתיד שמתחזקת ב-2 מנדטים לעומת סקר קודם, וזוכה בסקר הנוכחי ל-15 מנדטים.

המפלגה הרביעית בגודלה על פי הסקר היא ישראל ביתנו שזוכה ל-13 מנדטים, ובהמשך עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר וש"ס בראשות אריה דרעי שזוכות כל אחת ל-10 מנדטים והעבודה-מרצ בראשות יאיר גולן שזוכה ל-9 מנדטים.

יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף זוכה ל-8 מנדטים, רע"ם בראשות מנסור עבאס וחד"ש-תע"ל זוכות כל אחת ל-5 מנדטים, והציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' שזוכה להיכנס לכנסת עם 4 מנדטים. מתחת לאחוז החסימה: בל"ד עם 2.6%, והימין הממלכתי בראשות גדעון סער עם 1.6%. מבחינת מפת הגושים, על פי הסקר, האופוזיציה זוכה ל-69 מנדטים והקואליציה זוכה ל-51 מנדטים.

 

נפתלי בנט ויוסי כהן רצים בשתי רשימות נפרדות

אם הבחירות היו מתקיימות היום, ובראש העבודה-מרצ היה עומד יאיר גולן, ונפתלי בנט ויוסי כהן היו רצים ברשימות נפרדות, המחנה הממלכתי נשארת המפלגה הגדולה ביותר, אך עם 18 מנדטים בלבד. המפלגה השנייה בגודלה במצב כזה, היא הליכוד שזוכה ל-17 מנדטים, והשלישית היא יש עתיד שזוכה ל-15 מנדטים.

במקרה שבנט ויוסי כהן רצים בנפרד, וגולן עומד בראש איחוד בשמאל, ישראל ביתנו היא הרשימה הרביעית בגודלה עם 11 מנדטים, וחמישית היא ש"ס עם 10 מנדטים. בהמשך הרשימה: עוצמה יהודית, העבודה-מרצ בראשות יאיר גולן, ומפלגה בראשות נפתלי בנט, שזוכות כל אחת ל-9 מנדטים.

בהמשך הרשימה: יהדות התורה שזוכה ל-8 מנדטים, חד"ש-תע"ל ורע"ם שזוכות כל אחת ל-5 מנדטים, ובתחתית הרשימה מפלגה בראשות יוסי כהן שזוכה ל-4 מנדטים, קרובה לאחוז החסימה. מתחת לאחוז החסימה: הציונות הדתית, בל"ד והימין הממלכתי. 

כיצד תיראה מפת המנדטים אם ליברמן, בנט, סער וכהן ירוצו תחת רשימה אחת

בסקר שאלנו: "אם הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום, ורשימות העבודה ומרצ היו רצות ברשימה אחת בראשות יאיר גולן, ורשימה מאוחדת של אביגדור ליברמן, נפתלי בנט, יוסי כהן וגדעון סער הייתה מתמודדת, ויתר המפלגות היו ללא שינוי, לאיזו מפלגה היית מצביע?"

על פי המשיבים בסקר, רשימה מאוחדת בימין שחברים בה אביגדור ליברמן, נפתלי בנט, גדעון סער ויוסי כהן היא המפלגה הגדולה בישראל, עם 23 מנדטים. בהמשך הרשימה: המחנה הממלכתי והליכוד שזוכות כל אחת ל-18 מנדטים, ויש עתיד שזוכה ל-15 מנדטים.

במקרה של איחוד בימין, ש"ס זוכה ל-10 מנדטים, עוצמה יהודית והעבודה-מרצ זוכות ל-9 מנדטים כל אחת, יהדות התורה עם 8 מנדטים, וחד"ש-תע"ל ורע"ם שזוכות ל-5 מנדטים כל אחת. מתחת לאחוז החסימה: הציונות הדתית ובל"ד. מפת הגושים: 75 מנדטים לאופוזיציה (כולל מפלגת הימין החדשה) ו-45 מנדטים לקואליציה.

מתי צריכות להתקיים הבחירות - ומי הכי מתאים לראשות הממשלה

שאלנו בסקר מתי לדעתכם צריכות להתקיים הבחירות לכנסת. 45% מכלל המדגם בעד קיום בחירות באוקטובר 2024, עם ציון שנה למלחמה. 25% בעד קיום בחירות בתום המלחמה, ו-24% בעד קיום הבחירות במועדן המקורי בסוף 2026. 6% מהמשיבים ענו "לא יודע". 

בקרב מצביעים שמגדירים עצמם ימין, 23% בעד קיום בחירות באוקטובר 2024, 32% בעד קיום בחירות בסיום המלחמה, 38% בעד קיום הבחירות במועדן המקורי בסוף 2026, ו-7% השיבו "לא יודע".

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו ליאיר לפיד, מוביל נתניהו עם התאמה של 33% לעומת לפיד שזוכה להתאמה של 27%. 35% השיבו שאף אחד מבין נתניהו ולפיד מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו "לא יודע".

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בין בנימין נתניהו לבני גנץ, מוביל גנץ עם התאמה של 32% לעומת נתניהו שזוכה להתאמה של 31%. 32% השיבו שאף אחד מבין נתניהו וגנץ מתאים לתפקיד, ו-5% השיבו "לא יודע". בסקר הקודם הוביל נתניהו על גנץ בהתאמה לראשות הממשלה, עם 36% לנתניהו לעומת 30% לגנץ.


עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 10.6.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 507
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני