ביקורת רבה על החלטת הקבינט המדיני-ביטחוני, שאישר היום (חמישי) לשופט ישראלי ולשני גורמים בין-לאומיים לבקר בבתי הסוהר את מחבלי הנוח'בה העצורים. את ההחלטה קיבל הקבינט בעקבות בקשה של בריטניה, וראש הממשלה תמך במהלך. השרים בן גביר וסמוטריץ' התנגדו וחברי כנסת, מהקואליציה ומהאופוזיציה תקפו: "חציית קו אדום". החלטת הקבינט פורסמה לראשונה ב-N12.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר תקף: "ההחלטה לאפשר ביקורים אצל מחבלי הנוח'בה בזמן שהחטופים והחטופות שלנו נאנקים תחת שבי האויב ואינם מקבלים אף ביקור - הזויה ואינה מתקבלת על הדעת". הוא הוסיף: "כל עוד חמאס מסרב לאפשר לצלב האדום לבקר את החטופים - אסור לאפשר ביקורים אצל המחבלים כלל וכלל".

"לצערי שוב רה״מ מוביל מדיניות שגויה שפוגעת בהרתעה", צייץ בחשבון הטוויטר שלו השר איתמר בן גביר. "במקום לכנס את הקבינט לאשר פעולה ברפיח ובצפון, הקבינט מכונס כדי לאשר ביקורים של משקיפים בין-לאומיים לרוצחי הנוחב'ה. ההחלטה היום בקבינט לכפות ביקורי משקיפים זרים בבתי הכלא שיבדקו את מצבם של מחבלי הנוחב'ה, היא טעות חמורה". 

 

"פה נחצה הגבול", הצטרף חבר הכנסת משה סעדה, "אין לנו קצת כבוד לאומי? טיפה של גב זקוף? ראש הממשלה - אל תאפשר צעד שכזה ואל תיכנע ללחצים חיצוניים המופעלים עליך ולא משנה ממי. לאזרחי ישראל נמאס מהרפיסות ומגרירת הרגליים. הגיע הזמן לעמוד על שלנו ולהכריע את החמאס".

 מחבלי נוח'בה (צילום: Photo by Chaim GoldbergFlash90)
לשכת נתניהו: אושרה בדיקה מדגמית כדי להראות שישראל עומדת בדין הבין-לאומי | צילום: Photo by Chaim GoldbergFlash90

יו"ר הימין הממלכתי, גדעון סער, ציטט את סנדי ברגר, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של ארה״ב. "'לישראל אין קווים אדומים. יש לה רק קווים ורודים'", כתב בחשבון הטוויטר שלו, "אמרתי שהקבינט במלחמה הזאת הפך לפרלמנט. אבל נמצא לו תפקיד נוסף: הוא הפורום שאליו מגלגל ראש הממשלה את האחריות להחלטות מעין אלה".

"מדובר בפשיטת רגל מוחלטת", הוסיפה חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון. "לאפשר ביקורים אצל מחבלי הנוח'בה שטבחו, אנסו וחיללו זו רפיסות וחידלון של הקבינט וראש הממשלה. במקום להיות נחושים, להקשיח עמדות ולהגביר את הלחץ הצבאי עד להשבת החטופים והכרעת המלחמה, ממשלת ישראל מחלקת 'בחינם'. ככה לא מנצחים מלחמה!".

 

 

בעקבות הביקורת הוציאה לשכת ראש הממשלה הבהרה. "ראש הממשלה והקבינט לא אישרו ביקורים לאסירי הנוח'בה", נכתב בהודעה. "אושרה בדיקה מדגמית של שופט ישראלי שילווה על ידי שני גורמים בין-לאומיים שישראל תאשר, כדי להוכיח שישראל מקיימת את הסטנדרטים הבין-לאומיים".