ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שני) עם יו"ר הקואליציה אופיר כץ וביקש ממנו לוודא שהחוק לסגירת אל-ג'זירה יעבור הערב במליאת הכנסת בקריאות שנייה ושלישית.
החוק החדש יקנה לראש הממשלה את הסמכות לסגור את שידורי הערוץ הקטארי בישראל, אך הסגירה עשויה להיות זמנית בלבד. לפי הודעת הליכוד, "לאחר אישור החוק, ראש הממשלה נתניהו יפעל מיידית לסגירת אל-ג'זירה בהתאם לנוהל שנקבע בחוק".
הצעת החוק קובעת כי שר התקשורת, בהסכמת ראש הממשלה ובאישור הקבינט או הממשלה, רשאי לפעול נגד ערוץ זר הפוגע בביטחון המדינה. כלומר, ההצעה יכולה לעבור והחוק ייכנס לתוקפו ועדיין הסגירה בפועל צריכה לעבור הסכמה של ראש הממשלה ואישור קבינט או ממשלה בהצבעה, לאחר שיוצגו בפניהם דעות מקצועיות של גורמי הביטחון המוכיחות פגיעה ממשית של הערוץ בביטחון המדינה.
אחרי שמוכרזת ההחלטה, היא כפופה לביקורת של נשיא בית משפט מחוזי או סגנו תוך 24 שעות, והוא רשאי לשנות אותה או לקצוב את תקופת תוקפה. עוד קובעת ההצעה, כי תוקף ההוראה יעמוד למשך 45 ימים עם אפשרות הארכה ל-45 ימים נוספים. החוק יעמוד בתוקפו עד 31 ביולי, או עד סיום ההכרזה על מצב מיוחד בעורף או עד לסיום הפעולות הצבאיות המשמעותיות במסגרת המלחמה.
מאז שהחלו שידורי הרשת בישראל עלו שוב ושוב קריאות לסגור את משרדיה ולהפסיק את שידוריה, אלא שהקריאות נותרו בשלב הרטורי בלבד. כבר ב-20 באוקטובר, פחות משבועיים מאז מתקפת הפתע של חמאס, הונחה על שולחן הממשלה טיוטת תקנות לשעת חירום שמאפשרת פעולות נגד אנשי הרשת ושידוריה בישראל, אך הטיוטה העניקה לשר סמכויות דרקוניות גם על ערוצי תקשורת ישראליים.
היועצת המשפטית התנגדה, אבל השניים הגיעו בסופו של דבר לנוסח תקנות מוסכם. בין היתר הסכימו הצדדים כי ההחלטה תהיה משותפת לשר הביטחון, התקשורת והקבינט ורק כאשר קיימת "פגיעה ממשית בביטחון המדינה". שר התקשורת יוכל להוציא צו שיביא לסמכויות לממשלה לסגירת משרדי כלי התקשורת בישראל. בזמן שהחקיקה התקדמה, הערוץ המשיך לפעול בישראל.