ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב (חמישי) מסיבת עיתונאים, יממה לאחר הצהרת שר הביטחון גלנט - שבה התייחס לחוק הגיוס. נתניהו הבהיר: "מי שדורש הסכמה מוחלטת לחוק - לא ישיג שום הסכמה. אי אפשר להשיג כזו". זאת, לאחר שגלנט הדגיש כי יסכים להגיש את חוק הגיוס רק בהסכמת כלל הקואליציה, כולל המחנה הממלכתי. לדברי ראש הממשלה, הדבר עלול להביא לבחירות. "בחירות הן ירי קטלני בתוך הנגמ"ש שלנו. משמעותן - סיום המלחמה".
הוא גם פנה לציבור החרדי: "אני מוקיר עמוקות את לימוד התורה של אחינו החרדים. אני מוקיר את התגייסותם לארגוני חירום שעושים עבודת קודש. לצד זה, אי אפשר להתעלם מהתחושה הרווחת בציבור על חלוקת הנטל. הציבור החרדי מכיר בצורך הזה, הוא נכון לשנות את המצב. לכן נקבע יעדים לגיוס חרדים לצה"ל ולשירות האזרחי".
הצהרת גלנט - סיקור N12
- התרחישים אחרי הצהרת גלנט והאיום המשמעותי ביותר
- ההיגיון הפוליטי מאחורי המהלך | פרשנות
- ניסיון לסכל את תוכנית החרדים והתפקיד של גנץ: מאחורי ההצהרה
לשאלת חדשות 12, נתניהו השיב אם הוא מסכים עם דבריו של גלנט - והבהיר: "הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות לנו, זה בחירות כלליות בזמן המלחמה. אני בטוח ששר הביטחון מודע למשמעות של בחירות כלליות והסכנה למדינת ישראל. אני בטוח שנמצא לזה פתרון". עם זאת, נתניהו לא השיב אם גלנט עדכן אותו על ההצהרה קודם לכן.
כמו כן, לאחר הפרסום של דנה ויס אמש ב"המהדורה המרכזית", שלפיו הוחלט שבן גביר לא ישתתף בדיונים הביטחוניים בנושא הר הבית, נתניהו הבהיר: "בן גביר לא מודר, הוא הביע את דעתו. אני קיבלתי את ההמלצות של משטרת ישראל. נשמור על חופש הפולחן ברמדאן".
נתניהו על המגעים לעסקה: "דורש לדעת מראש את שמות כל החטופים שיהיו במתווה"
בנוסף, על רקע המגעים לשחרור חטופים, ראש הממשלה הבהיר איפה הם עומדים כעת. "אני דורש לדעת מראש את שמות כל החטופים שיהיו במתווה - טרם קיבלתי תשובה לשאלה הזו", אמר. "אם נשיג מתווה שחרור נוסף - אנחנו עושים מאמצים גדולים כדי להצליח. לא נתקפל מול הדרישות ההזויות של החמאס. אם נתקפל - לא נהיה כאן. עם מתווה או בלי מתווה, אנחנו נילחם עד הניצחון המוחלט".
הוא גם התייחס ללחצים מהעולם להביא להפסקת הלחימה. "מאז 7 באוקטובר אנחנו מנהלים שתי מערכות - צבאית ומדינית. חופש פעולה זה הוא חסר תקדים מאז הקמת המדינה. כראש ממשלת ישראל אני מחוייב לשמור על האינטרסים הקיומיים היום. הלחצים עלינו הולכים ומתגברים". היום אני עודף יחד עם חבריי את הלחצים בין-לאומיים לסיים את המלחמה", אמר נתניהו.
הסערה לאחר דברי גלנט
בשיחה קשה שהתקיימה בין בכיר ביהדות התורה לגלנט אמש לאחר ההצהרה, תקף הבכיר: "מה זה? מה זו ההודעה הזו? סיכמנו שאנחנו נשב בצורה מסודרת אחרי הבחירות המוניציפליות. יש עוד חודש. גם אם עוד לא קיבלת תשובות, למה אתה מדבר בחוץ לפני שאתה סוגר איתנו?"
גלנט השיב: "אני מאמין בזה, אני חושב שצריך לקדם את החוק הזה רק בהסכמה רחבה". הבכיר הוסיף: "הדבר הנכון היה לסגור את זה בינינו לבין עצמנו, ה-64, ואח"כ לנסות להביא את המחנה הממלכתי. אין היגיון במהלך שעשית, הוא מעמיד את הקואליציה בסכנה".
גם שרים בכירים בליכוד בחרו לשתוק, אך שותפם לקואליציה, השר בני גנץ, גיבה את שר הביטחון. "כל חלקי החברה הישראלית צריכים להשתתף בזכות לשרת. הצורך הזה הוא צורך ביטחוני, לאומי וחברתי", מסר גנץ מיד לאחר ההצהרה על חוק הגיוס. "נפעל ביחד עם שר הביטחון גלנט, עם כל סיעות הבית וכל חלקי החברה הישראלית כדי לקדם מתווה שירות ישראלי בהסכמה רחבה ובהקדם".