שר הביטחון יואב גלנט קיים הערב (רביעי) הצהרה ובה התייחס לחוק הגיוס. "הערב אדבר על הגיוס לצה"ל. על חשיבותו לאחדות העם, ולניצחון במלחמה", פתח את דבריו. "בראשית דבריי אני מבקש לנחם את המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהן, בנותינו ובנינו, ולהודות ללוחמות וללוחמים, למפקדות ולמפקדים על לחימתם ותרומתם לביטחון המדינה. כולנו, כל עם ישראל, מצדיעים לכם".
"אני מבקש לאחל החלמה מהירה לפצועים ולחזק את ידי הצוותים הרפואיים והעוסקים במלאכת הקודש של הטיפול והשיקום. גם היום, כמו בכל יום, אנו פועלים לממש את חובתנו העליונה להשיב את 134 החטופים הנמצאים בשבי חמאס, חזרה אל משפחותיהם".
"בסיוריי בצפון ובדרום, אני שומע את הקולות העולים מהשטח, רואה את המסירות ואת אומץ הלב של החיילים מהעיר ומהכפר; מכל רחבי הארץ ומכל האוכלוסיות. חיילות וחיילים, מכל הגילים, לוחמים צעירים שזו להם טבילת האש הראשונה לצד מילואימניקים ותיקים ושבעי קרבות, שהתייצבו בהתנדבות מלאה וביוזמתם העצמית. כולם נלחמים שכם אל שכם, בחירוף נפש, במסירות ובהקרבה גדולה, מתוך הבנה עמוקה שאנחנו ברגע היסטורי של מלחמה על הבית".
שר הביטחון גלנט: יש צורך לאומי וממשי בהארכת השירות של חיילי הסדיר
"המחירים כבדים, בגוף ובנפש, בחללים ובפצועים. כוחות הביטחון העושים לילות כימים, בנחישות ובמקצועיות, נושאים בעומס המשימות ובעול הקרב. כדי לעמוד במטרות המלחמה; כדי לעמוד באיומים הנשקפים מעזה, מלבנון מיהודה ומשומרון; וכדי להיערך לאיומים המתפתחים ממזרח: אנו נדרשים לאחדות ולשותפות בהחלטות על עתידנו".
"אנחנו ננצח במלחמה! ואני מאמין בכל לבי כי נצא לדרך חדשה. אבל, כיום ישנו צורך לאומי, ממשי, בהארכת השירות של חיילי הסדיר - ובהארכת משך תקופת השירות של חיילי המילואים. אין ברירה, עלינו להגן על הבית", הוסיף גלנט. "כעת, במלחמה, כאשר גובר הנטל על המשרתים, אני אומר בצורה ברורה: המלחמה הוכיחה שכולם חייבים להיכנס תחת האלונקה. נשיאה משותפת בעול השירות היא אתגר לאומי זה 75 שנים, אתגר זה הגיע לפתחנו בשעת מלחמה - כמוה לא ידענו 75 שנים, ולכן אנו נדרשים להסכמות ולהחלטות -
שטרם קיבלנו 75 שנים".
גלנט מאיים: "ללא הסכמת כל הקואליציה מערכת הביטחון לא תגיש את החוק"
"כשר הביטחון של מדינת ישראל, הפוקד על הלוחמים לצאת לשדה הקרב, אני פונה אל חבריי לממשלה ולקואליציה, אל כל חברי הכנסת, ואל הציבור כולו, ואומר: מדינת ישראל היא מדינתו של העם היהודי, התורה שמרה על עם ישראל, לאורך אלפיים שנות גלות. אנו מוקירים ומעריכים את אלו המקדישים את חייהם ללימוד התורה. עם זאת, ללא קיום פיזי אין קיום רוחני. האתגרים הביטחוניים הניצבים לפנינו מוכיחים - כולם חייבים לשאת בנטל. כל חלקי העם".
"בשבועות האחרונים נפגשתי עם ראש הממשלה, עם יו"ר המחנה הממלכתי, עם גורמים מרכזיים בקואליציה וראשי המפלגות החרדיות. את שאמרתי להם, אגיד כאן הערב: ניתן וחשוב להגיע למתווה מוסכם לגיוס - גם של חלק הולך וגדל מהציבור החרדי, התורם כבר עכשיו למאמץ האזרחי. אני קורא לראש הממשלה, להוביל מהלך משותף עם כל סיעות הקואליציה, ולהגיע להסכמות הנדרשות בנושא חוק הגיוס. אני מקווה כי גם חלקים באופוזיציה יצטרפו למתווה שיגובש".
"כל חוק גיוס שיהיה מוסכם על כל מפלגות ממשלת החירום - יהיה מקובל עליי. אבל, ללא הסכמת כלל חלקי הקואליציה - מערכת הביטחון בראשותי לא תגיש את החוק. הנשיאה המשותפת בנטל חיונית לניצחון במלחמה. זה לא עניין מפלגתי, זה לא עניין מגזרי, זה עניין לאומי-ביטחוני עליון. עלינו לקחת דוגמה ולשאוב כוח, מן הלוחמות והלוחמים. זהו זמן לאחדות, זהו זמן לשותפות. עלינו, על כולנו, להגן על הבית. רק כך, יחד, נגיע לניצחון ונשמור על עוצמתה ואחדותה של מדינת ישראל".
גנץ גיבה את גלנט: "נפעל ביחד"; לפיד תקף: "הליכוד צריך להתנהג כמו מפלגה ציונית" | התגובות הפוליטיות
בתגובה על הצהרת גלנט, מסר יו"ר המחנה הממלכתי השר בני גנץ: "כל חלקי החברה הישראלית צריכים להשתתף בזכות לשרת. הצורך הזה הוא צורך ביטחוני, לאומי וחברתי. נפעל ביחד עם שר הביטחון גלנט, עם כל סיעות הבית וכל חלקי החברה הישראלית כדי לקדם מתווה שירות ישראלי בהסכמה רחבה ובהקדם".
גם ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב: "אדוני שר הביטחון, על שולחן הכנסת יונח בשבוע הבא מתווה הגיוס של יש עתיד - שוויוני, יעיל, הוגן. כל מה שהליכוד צריך לעשות הוא להתנהג כמו מפלגה ציונית ולהצביע בשבילו. לא נוכל ביחד לנצח אם לא ביחד נתגייס".
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, חה"כ אביגדור ליברמן, הוסיף: "ב-7 באוקטובר קרסה הקונספציה הישנה, אבל הממשלה הנוכחית טרם הפנימה זאת, ונכנסה לעידן פיצול האישיות. שר הביטחון אומר הערב שנושא הגיוס הוא לא נושא פוליטי, אלא הוא ביטחוני, ובאותו הזמן הוא מבקש להגיע להסכמה פוליטית בין כל מרכיבי הקואליציה. אם בביטחון ישראל עסקינן ולא בפוליטיקה, אזי, ביטחון ישראל מחייב את כולם למתווה אחד ואחיד. משמע, כל צעיר בהגיעו לגיל 18 מתייצב בלשכת הגיוס, נקודה".