ארבעה חודשים למלחמת חרבות ברזל, והערב (ראשון) פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" סקר מנדטים חדש. על פי הסקר, אם הבחירות היו נערכות היום, המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ הייתה שומרת על כוחה וזוכה ל-37 מנדטים, והליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה שומרת גם היא על כוחה, אך עם 18 מנדטים. 

יש עתיד בראשות ראש האופוזיציה יאיר לפיד הייתה מתחזקת ועולה מ-14 מנדטים ל-15. ש"ס בראשות אריה דרעי מתחזקת בהשוואה לסקר הקודם - ועולה ל-11 מנדטים, וכך מתחזקות גם ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן ועוצמה יהודית של איתמר בן גביר, שעולות מ-8 ל-9 מנדטים כל אחת.

בדומה לסקר הקודם, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף נשארת יציבה עם 7 מנדטים, חד"ש-תע"ל ורע"ם עם 5 מנדטים כל אחת, ומרצ שומרת על כוחה עם 4 מנדטים. בניגוד לסקר הקודם, הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' נשארת מתחת לאחוז החסימה, וכך גם נשארות מחוץ לכנסת העבודה ובל"ד. מפת הגושים היא 75 מנדטים לאופוזיציה (שכוללת את המחנה הממלכתי), ו-45 לקואליציה (ללא המחנה הממלכתי). 

גנץ מוביל בהתאמה לראשות הממשלה, רוב הציבור בעד הקדמת הבחירות

בסקר גם שאלנו "מי לדעתך הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה". בהשוואה בין נתניהו לגנץ, על פי הסקר, גנץ מוביל עם 43% על נתניהו שזוכה ל-27%. 22% השיבו שאף אחד מהם לא מתאים, ו-8% השיבו "לא יודעים". בשאלת ההתאמה של לפיד מול נתניהו, יו"ר הליכוד מוביל ב-6% (31% מול 25%). בתשובה על שאלה זו, 39% סברו שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד. 

עוד שאלנו אם צריך להקדים את הבחירות לכנסת. מתוך כלל המדגם, 51% השיבו שצריך להקדים את הבחירות, 39% השיבו שלא צריך ו-10% השיבו "לא יודע". מתוך מצביעי גוש נתניהו, רק 20% השיבו שצריך, לעומת 68% השיבו שלא צריך. מבין מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, רוב עצום (81%) להקדמת הבחירות לכנסת, לעומת 13% שהשיבו שאין צורך. 

האם צריך להקדים את הבחירות לכנסת?
האם צריך להקדים את הבחירות לכנסת?

על רקע הדיונים במחנה הממלכתי לגבי ההישארות בממשלה, שאלנו: "מה לדעתך גנץ ואיזנקוט צריכים לעשות". מתוך כלל המדגם, 31% השיבו שעליהם לעזוב את הממשלה, לעומת 43% שחושבים שעל השרים גנץ ואיזנקוט לא לעזוב אותה, ו-26% שהשיבו "לא יודע".

גם בקרב מצביעי גוש נתניהו וגם בין מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, יותר מעדיפים שהשניים יישארו בממשלה ולא יעזבו (53% בקואליציה ללא גנץ ו-40% בגוש מתנגדי נתניהו), אם כי הפער מצטמצם מאוד כאשר מדובר במצביעי גוש מתנגדי נתניהו (21% מגוש נתניהו ו-36% מהגוש הנגדי מעדיפים שהשניים יעזבו את הממשלה).

בימין ובשמאל - התנגדות לחוק הגיוס

בצל חוק הגיוס שעלה לאחרונה לכותרות, שאלנו: "האם אתה תומך או מתנגד לחוק הגיוס החדש שלפיו משך השירות הסדיר לגברים יועלה לשלוש שנים במקום שנתיים ושמונה חודשים, גיל השחרור ממילואים יעלה ל-46 במקום 40 והפטור לחרדים וערבים יוארך?"

רוב הציבור, 53%, מתנגדים לחוק הגיוס במתכונתו הנוכחית, ו-26% תומכים. בקרב מצביעים שמגדירים עצמם "ימין", 44% מתנגדים לחוק הגיוס לעומת 32% שתומכים בו. בקרב מצביעי ה"מרכז-שמאל", 63% מתנגדים לחוק הגיוס לעומת 19% שתומכים בו. בין מצביעי גוש נתניהו, 39% תומכים בחוק לעומת 33% שמתנגדים, ובין מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, 13% בלבד תומכים מול 75% שמתנגדים.


עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 11/2/2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 510
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני