הציוץ, התגובה הישראלית - והמבוכה הדיפלומטית: שגרירות בריטניה בישראל ומשרד החוץ של בריטניה הגישו לממשלת ישראל בקשה כתובה להבהרות על ציוץ שהעלה אילון לוי, כך פרסמנו לראשונה הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית". לוי, דובר מערך ההסברה לתקשורת הזרה ואחד הדמויות המוכרות במהלך המלחמה מבחינה תקשורתית והסברתית, הגיב על ציוץ של שר החוץ של בריטניה, דיוויד קמרון, שכתב: "אנחנו ממשיכים להפציר בישראל לאפשר למשאיות נוספות להיכנס לעזה כדרך המהירה ביותר לקבל סיוע למי שזקוק לכך".
People in Gaza are in desperate humanitarian need.
— David Cameron (@David_Cameron) March 8, 2024
Alongside the US, the UK and partners have announced we will open a maritime corridor to deliver aid directly to Gaza.
We continue to urge Israel to allow more trucks into Gaza as the fastest way to get aid to those who need…
בתגובה על הציוץ של קמרון, כאמור, השיב לוי: "אין בעיית קיבולת למשאיות הסיוע במעברים הישראליים. תשלחו משאיות, הן ייכנסו". בעקבות התגובה, ביממה האחרונה בשגרירות בריטניה בישראל ובמשרד החוץ של בריטניה ביקשו הבהרות מלשכת רה"מ, ממשרד החוץ ומהשר דרמר.
בפנייה הרשמית להבהרות כתבו הבריטים: "כפי שאתם בוודאי יודעים, שר החוץ שוחח בנושא ההומניטרי באריכות עם רה"מ, עם שר החוץ ועם השר דרמר. הציוצים האלה הפתיעו אותנו, בהתחשב בדו-שיח הבונה בין המדינות, כשהם מגיעים מחברה טובה ובת ברית. נשמח להבין אם הציוצים האלה תוקפים בפועל את עמדת שר החוץ קמרון ואם הם משקפים את עמדת ממשלת ישראל הרשמית".
מבחינת הבריטים, מפריעה המהות בדבריו של לוי, בנוסף לסגנון. בפועל, המשאיות לא מגיעות ליעדן בקצב ובהיקף שרצויים מבחינתם, ומבחינת הסגנון, לבריטניה מפריע שדובר מטעם ממשלת ישראל מבטל את עמדת בריטניה או מקטין אותה ותוקף את שר החוץ שלה בפומבי.
במערך ההסברה הלאומי מסרו בתגובה כי הנושא נמצא בבירור.