המועצה הדתית של עיריית תל אביב יפו פרסמה אתמול (שלישי) דוח סיכום של אירועי ההפרעות לתפילות יום הכיפורים האחרון בעיר. אז, כמה עשרות מפגינים הגיעו למוקדי התפילות ופעלו למנוע את קיומן, במחאה על הצבת החציצות המאולתרות וההפרדה המגדרית במרחב הציבורי - בניגוד להחלטת העירייה ולפסיקת בית המשפט העליון. בכמה מהמוקדים הרוחות התלהטו בין הצדדים ופרצו עימותים - חלקם פיזיים.
בדוח ניתן למצוא נתונים על 18 מוקדי תפילות ברחבי תל אביב: מיקום התפילה, הערכת מספר המתפללים והאם הייתה קיימת הפרדה במקום. בנוסף, הדוח מציג נתונים גם על ההפרעות - מספר המפגינים, סוג ההפרעה והמשכיות התפילה.
קריאות "נאצים ורוצחי ילדים"
מהדוח עולה כי ב-10 מוקדים המפגינים הפריעו לתפילה עם צעקות - כשבאחד מהמקרים נשמעו קריאות "נאצים ורוצחי ילדים". ב-3 מוקדים השתמשו בזמבורות, ב-4 מוקדים דווח על אלימות פיזית, וב-5 מוקדים נוספים תועדו הפרעות מסוג כניסה אי-מגדרית, כשבאחד מהם אף צויין מקרה של כניסת מפגינים עם בגד-ים לדוכן החזן.
בתפילה שהתקיימה בכיכר הבימה, דווח כי המפגינים נצרו את המתפללים ביניהם. ב-6 מהמוקדים נאלצו להפסיק את התפילות בשל ההפרעות, או לקיימן בתצורה מצומצמת יותר.
כתוב שבמעוז אביב המפגינים נעלו את המתחם, בעוד שלפי התיעוד קרה הפוך: חילונים הגיעו למגרש הכדורסל השכונתי וגילו שהחבדניקים נעלו אותו עם מנעול משלהם(?!) דיווחו ופקחי עירייה באו ופרצו את המנעול.
— Ivri Shay עברי שי (@IvriShay_) October 3, 2023
באותו רחוב יש שלושה בתי כנסת שבהם מתפללים בהפרדה מלאה ואני צמתי באחד מהם כל אותו היום.
תושב שנכח בתפילה במעוז אביב, שבה דווח שהמפגינים נעלו את מגרש הכדורסל ששימש כמתחם התפילה, טען כי הפרטים שצויינו בדוח אינם מדויקים. אלא שלפי הדוח, המתפללים הם אלו שנעלו את המגרש עם מנעול שלהם. עוד ציין התושב, כי פקחי העירייה נאלצו להגיע ולפרוץ את המנעול.